Inteligentní osvětlení pro chytré bydlení

Tagy:  inteligentní osvětlení, chytré osvětlení

Sponzorované odkazy:

Inteligentní osvětlení pro chytré bydlení

Inteligentní osvětlení umí více než se jen rozsvítit a zhasnout při stisknutí vypínače, ale umí i nakombinovat světlo do světelných scén a je možné ho ovládat na dálku. Pokud jste příznivci chytrých technologií, určitě vám moderní typ bezdrátového osvětlení udělá radost.

Instalace

Inteligentní bezdrátový systém osvětlení, jak už název napovídá, je možné instalovat bez složitého natahování kabelů a vrtání do zdí. Moderní osvětlení lze jednoduše integrovat do již existujících běžných systémů osvětlení.

Ovládání

Inteligentní osvětlení můžete ovládat přes klasické vypínače nebo přes PC a chytrý telefon. Světlo můžete dálkově ovládat přes mobil ve chvíli, když zrovna přicházíte domů, také si můžete nastavit automatický program nebo centrální funkci, která zhasne veškerá světla v místnosti nebo i v celém domě. Některé aplikace dokáží ovládat světla za pomoci hlasových pokynů, snímáním zvuku (světla při hudbě mění barvy a blikají)

Funkce

Kromě rozsvícení a zhasnutí máte možnost pozvolného tlumení světla, nastavení času zapnutí nebo vypnutí jednotlivých světel a také si můžete libovolně měnit barvy světla v době odpočinku nebo práce. Třeba obyčejné bílé světlo v sobě v případě inteligentního osvětlení skrývá obrovský potenciál, od odstínů teplých, nažloutlých, až po zářivě namodralé. Proměnlivá intenzita a barevnost jednotlivých světel ozvláštní celkovou atmosféru bytu.

Osvětlení dokáže automaticky vyhodnotit pokles denního světla a v závislosti na počtu osob v místnosti upraví intenzitu svícení.

Pokud doma často pořádáte večírky, rovnou si pořiďte chytré světlo s reproduktorem a můžete ho ovládat z telefonu přes bluetooth ze vzdálenosti až 10 metrů.

Praktičnost

Z pohovky nebo postele už nebudete muset vstávat, abyste rozsvítili nebo zhasli. Dokonce i ranní vstávání bude příjemnější u postupného rozsvěcení. Ani večerní vstávání není problém díky pohybovým senzorům.

Před odjezdem na dovolenou se vyplatí nastavit náhodné automatické spínání světel, což odradí zloděje před vykradením domu, s tím, že dům není prázdný.

Správné nastavení světla ocení nejen vaše oči, ale i peněženka při platbě faktury za elektřinu.

Kompatibilita

Aplikaci pro ovládání je možné stáhnout do všech zařízení s iOS nebo Androidem a najdete ji na Apple App Store nebo v Obchodu Google Play.

Článek Inteligentní osvětlení pro chytré bydlení byl publikován 2. listopadu 2017 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...