Proč si zařídit pojištění majetku?

Tagy:  pojištění, majetkové pojištění, pojištění odpovědnosti, bezpečný domov plus

Proč si zařídit pojištění majetku?

Každý z nás by si měl uvědomit, že stačí pouhá vteřina a můžete přijít o váš majetek. Nemám na mysli pouze zloděje, kteří jsou v dnešní době opravdu nevyzpytatelní, ale také živelnou pohromu, která poničí střechu nebo vyplaví váš byt. Obezřetný by měl být člověk před sousedy nad vámi, kolikrát se stane, že zapomene vypnout vodu a vyplaví vás. Před těmito a i jinými nepříjemnými událostmi vás ochrání jediné – pojištění majetku.

Majetkové pojištění

Nedílnou součástí každé rodiny či firmy je majetkové pojištění. Ať už se jedná o dům, byt, auto nebo podnikání. Vztahuje se na škody způsobené přírodními živly jako je vichřice, požár, kroupy, silný mráz, úder blesku apod. Dokonce i na zvláštní situace, jako je např. pád letadla. Dobré pojištění majetku by mělo pokrývat i škody, které vyplývají z občanské odpovědnosti pojištěného a jeho rodinných příslušníků.
Jedině pojištěním „ochráníte“ movité i nemovité věci. Platíte si ho z toho důvodu, abyste za poškozené věci nebo zcela zcizené dostali od pojišťovny odpovídající finanční obnos.

Pojištění odpovědnosti za škody

Vedle pojištění majetku lze sjednat i pojištění odpovědnosti, které poskytuje ochranu pro případ, kdy pojištěný způsobí další osobě škodu. Taková škoda může být způsobena nejen na majetku, ale také na zdraví či životě jiné osoby. Laicky se této pojistce říká „pojistka na blbost“ a vztahuje se např. i na neúmyslné rozbití nebo poškození zboží v obchodě, pokousání psem, při vzniku úrazu na chodníku před domem, atd.

Bezpečný domov

Mezi nejoblíbenější druhy majetkového pojištění v současné době patří Bezpečný domov PLUS, kterým lze pojistit rodinný dům s maximálně dvěma byty, rekreační stavbu, byt v osobním vlastnictví, nemovitost ve stavbě, domácnost, vybavení kanceláře, ordinace, bazény, budovy s podnikatelskou činností apod. V základní ceně tohoto pojištění je zahrnuta např. povodeň, rozbití skla, škody způsobené zvěří na budově nebo bytu, zkrat na elektromotorech, zajištění náhradního ubytování až na 1 rok a mnoho dalších.

Dobře uzavřené pojištění majetku sice nezabrání tomu, aby vás nepostihlo nic zlého, ale pomůže vám zmírnit finanční následky, pokud k takové situaci bohužel dojde. Víc o tom, jak si zabezpečit domov a majetek, se dozvíte z našeho předchozího článku ZDE.

Článek Proč si zařídit pojištění majetku? byl publikován 30. srpna 2017 v 01.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...