Zabezpečte svůj domov i majetek. Pojistěte ho

Tagy:  pojištění, nemovitosti

Zabezpečte svůj domov i majetek. Pojistěte ho

Pracujete, abyste mohli pro svou rodinu ale i pro sebe zajistit pohodlný život. Vlastníte dům nebo byt a máte strach, že vás někdo vykrade nebo zkrátka zasáhne nějaká vyšší moc? Potom neváhejte a svůj majetek, nemovitost nebo domácnost pojistěte.

Pojistěte si nemovitost a žijte v klidu

Pojištění nemovitosti zajišťuje ochranu rodinných domů, rekreačních staveb nebo bytů v osobním vlastnictví. Je ovšem potřeba přesně vědět, co je zahrnuto v pojištění nemovitosti. Patří sem stavební materiál, stavební součásti budov a bytů, rostlinné kultury, oplocení, ohradní zdi, bazény, zahradní svítidla, sluneční kolektory a další. Také je ale nutné vědět, co součástí pojištění není. Jde o markýzy, ochranné mříže, antény, satelity, živý plot, krby, udírny atd. Uvědomte si také, že pojištění nemovitosti nezahrnuje vybavení domu nebo bytu. K tomu je potřeba uzavřít pojištění domácnosti.

Pojištění domácnosti

Pojistit můžete vybavení domácnosti včetně zařízení, cenností a peněz. Dále je možné pojistit i vybavení dalších objektů, které patří k bytu nebo domu (třeba garáž nebo sklep). Pojištění domácnosti platí pouze pro nemovitosti kde se trvale bydlí (min. 270 dní v roce). Není tedy možné pojistit chatu nebo chalupu. Tímto pojištěním si v podstatě zajišťujete, že dostanete finanční náhradu za odcizený nebo poškozený majetek.

zdroj: ergo.czzdroj: ergo.cz

Nemějte strach z rozbitého okna

Pojištění majetku se nemusí nutně týkat jen vašich věcí. Ale také těch, které náhodně poškodíte někomu jinému. Pojištění majetku od pojišťovny Ergo myslí na všechno. Součástí je i pojištění odpovědnosti za škody nejen pro vás, ale také rodinné příslušníky. Nemusíte se tedy obávat špatně těsnící pračky ani rozbitého okna.

Na internetu si můžete spočítat pomocí kalkulačky na kolik by vás pojištění vyšlo. A rovnou si majetkové pojištění online můžete i vyřídit.

Úvodní obrázek: ergo.cz

Článek Zabezpečte svůj domov i majetek. Pojistěte ho byl publikován 4. září 2015 v 18.45 v rubrice Byt a Dům. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...