Jak ušetřit na vytápění? Pořiďte si nový kondenzační kotel

Jak ušetřit na vytápění? Pořiďte si nový kondenzační kotel

Podíváte-li se na jednotlivé položky vašeho inkasa, případně na pravidelné odchozí platby z vašeho účtu, zjistíte, že jednu z nejvyšších představuje úhrada nákladů na vytápění vašeho domu. Není se čemu divit, především nyní v chladných zimních měsících mohou dosahovat některé částky doslova astronomické výše. Příčin může být pochopitelně hned několik. Tradičním viníkem je většinou nedostatečné zateplení interiéru. Zapomínat bychom ale v žádném případě neměli na samotné srdce celého otopného systému, jímž je logicky kotel. Starý plynový anebo kotel na tuhá paliva dokážou spotřebovat velké množství plynu, potažmo kusů dřeva a účty se poté navyšují. I proto se zaměříme na moderní kondenzační kotle, jež jsou vysoce účinné a z pohledu pořízení maximálně dostupné.

Proč zrovna kondenzační kotel?

Důvod pořízení kondenzačního kotle je vcelku prostý. Tato technika je totiž schopná využívat veškeré teplo vznikající v souvislosti se spalováním. Mimo jiné umí kondenzační kotel brát i teplo pocházející z vodní páry. Teplo obsažené ve spalinách se tak mění ve výhřevné a vy máte zase o něco levnější provoz tepelného zdroje. Většina modelů kondenzačních kotlů disponuje maximálně výkonnými výměníky, takže vodní pára je nucena kondenzovat a následně dodatečně přivádět tolik potřebné teplo.

Ušetřete vlastní peněžence i životnímu prostředí

Moderní kondenzační ply­nové kotle jsou jednak vysoce účinné a jednak také ekologické. Co se týká samotné účinnosti, ta může dosahovat až na hodnotu 98 % například u kotlů značky Viessmann. Z hlediska samotných zplodin je třeba říct, že do ovzduší jdou pouze vodní páry, které nijak nenarušují harmonii látek obsažených ve vzduchu.

Inovace společnosti Viessmann

Jeden z největších a nejznámějších výrobců plynových kotlů nabízí spousty zajímavých inovativních funkcí a součástí plynových zařízení. Jmenovat bychom mohli například moderní plynový hořák MatriX, jehož součástí je tkanina z ušlechtilé oceli. Díky tomu je vysoce odolný také při vysokých teplotách, což se projeví i na dlouholeté životnosti. Vynikající jsou i tepelné výměníky Inox-Radial podílející se notnou měrou na kondenzaci a následném získávání tepla ze spalin.

Vyberte si z mnoha modelů

Společnost Viessmann nabízí spousty nejrůznějších modelů kondenzačních kotlů. Doporučit bychom mohli úsporný kotel Vitodens 222-W spadající to třídy účinnosti A, který disponuje velkým zásobníkem vody o objemu 46 litrů. Výbornou volbu je také model Vitocrossal 300 charakteris­tický přeměnou již použité energie v efektivní teplo s účinností až 98 %. Mimo jiné nabízí také samočisticí efekt a hodně dalších užitečných funkcí. Vybírat můžete i mnoho dalších typů, a to především dle celkového charakteru vytápěného objektu.

Článek Jak ušetřit na vytápění? Pořiďte si nový kondenzační kotel byl publikován 22. února 2017 v 11.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...