4 tipy, jak využít dýně

Tagy:  dekorace, výzdoba, doplňky, podzim, zahrada, kuchyně, říjen

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak využít dýně

Dýně v mnohých evokují americký svátek halloween, který je spojený s oslavou naších dušiček. Ve Spojených státech se v tomto období dýně objevují na každém rohu a v posledních letech se již tento trend dostal i k nám. Dýně je totiž obecně symbolem podzimu a pokud marně přemýšlíte, jak vyzdobit svůj byt, zahradu a jak dýni obecně využít, pak se nechejte inspirovat, neboť podzimní výzdoba může být stejně krásná a zajímavá, jako ta Vánoční.

Zabavte děti a zdobte

Každý víkend přemýšlíte, jak tentokrát zabavit děti, aby neseděly u počítače nebo oblíbené televize? Pak je právě práce s dýněmi tím pravým. Tuto chutnou a vzhlednou surovinu lze snadno vydlabat, vyřezávat a zdobit dle libosti. Ratolesti se zabaví na celý den a jistě budou se zábavou nadmíru spokojeny. Vydlabané dýně mohou posloužit jako dekorace do bytu, ale také na terasu nebo verandu. Vložte do dýně svíčku a rázem získáte skvělý prvek pro externí prostředí.

Autor: Paul AlbertellaAutor: Paul Albertella

Vytvářejte kompozice

Máte kreativního ducha a nebojíte se dekorace vyrábět u sebe doma? Pak jsou dýně pro vás skvělou volbou. Pořiďte si nejrůznější drobnosti jako síťky, šifon, kamínky, umělé listy, sušené květiny nebo mech a vyrábějte. Do vydlabané dítě vložte šifon nebo síťku a dovnitř napíchejte sušené listy a květiny, přidejte kamínky a použijte i tavnou pistoli, díky níž vše skvěle udržíte pohromadě. Originální domácí dekorace vydrží celý podzim. Obdobné výtvory poslouží rovněž jako pozornost nebo dárek pro blízké a přátele.

Zavařujte a ochutnávejte

Dýně je nejenom překrásnou dekorací, ale zároveň skvěle chutná. Můžete mít proto dva v jednom, a to jak příjemnou dekoraci, tak velmi chutnou pochoutku. Vydlabaný vnitřek dýně zavařte do ozdobné sklenice, přidejte ozdoby dle libosti a výtvor si vystavte v kuchyni nebo jídelně a jakmile dostanete chuť na podzimní kompot, sáhněte po domácí dekoraci.

Pěstujte si okrasu

Dýní existuje neuvěřitelné množství a zdaleka ne všechny slouží k jídlu. Pokud máte zahrádku a pěstovatelského ducha, můžete si okrasné dýně vypěstovat na svém pozemku. Dekorace vám vydrží po celý podzim a záleží čistě na vás, zda ji umístíte ven nebo do obývacího pokoje či předsíně.

Autor: Sonny AbesamisAutor: Sonny Abesamis

Článek 4 tipy, jak využít dýně byl publikován 27. října 2016 v 12.00 v rubrice Dům, Byt, Doplňky a Zahrada. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...