Jak prát a věšet prádlo, abyste nemuseli žehlit?

Tagy:  oblečení, prádlo, žehlení prádla, praní, sušení, sušička, pračka

Sponzorované odkazy:

Jak prát a věšet prádlo, abyste nemuseli žehlit?

Domácí práce jsou něčím, co baví opravdu málo koho a většinu žen tyto činnosti velmi obtěžují. Obzvláště v případě, nejste-li doma na mateřské dovolené nebo jste neměla to štěstí, aby se vám podařilo zůstat v domácnosti, zatímco váš manžel bude vydělávat peníze. Drtivá většina dam tak přijde unavená z práce, musí se postarat o děti, celé rodině připravit večeři a ještě se musí, chtě nechtě, vrhnout na namáhavé domácí práce. Chcete si alespoň jednu část značně usnadnit? Pak se řiďte následujícími radami a žehlící prkno neuvidíte několik měsíců, možná dokonce let.

Začněte již při nákupu

Ideální je, zaměřit se již při nakupování na materiály, které se žehlí takzvaně sami a které nepotřebují, kromě praní, žádnou extra údržbu. Zatímco bavlněná trika žehlit jednoduše musíte vždy, nejlepší jsou umělá vlákna, konkrétně pak polyester, polyamid, viskóza. Pokud je v pračce během praní nebo sušení nepřesušíte, postačí je pověsit na obyčejné ramínko a nechat je samovolně usušit. Tyto materiály se sami ,,vyvěsí" a vy je pak sundáte naprosto upravené a pouze je složíte do skříně nebo pověsíte na věšák.

Kupte si sušičku

Pakliže se opravdu chcete vyhnout namáhavému a zdlouhavému žehlení, které vám může zabrat opravdu hodiny, obstarejte si inteligentní sušičku a zaměřte se kromě vysoušení, také na program snadné žehlení. Ten spočívá v inovaci, kdy se laicky řečeno v optimálních kombinacích snižují teploty vodní lázně, prodlužují doby máchání a snižují otáčky během odstřeďování. Sušička a pračka v jednom tak s prádlem zacházejí velmi šetrně a zároveň jej během sušení sami vyrovnávají. Vy tak, zcela překvapivě, z bubnu vyndáte naprosto rovné a vyžehlené prádlo, které stačí už jen pověsit nebo složit do skříně a máte po starostech.

Autor: ROMWE.COMAutor: ROMWE.COM

Dostatečně vyždímané a napnuté

Samozřejmě, ne každý si může dovolit sušičku prádla, a to nejenom z ekonomických, ale také prostorových důvodů, neboť například v panelových domech jsou koupelny opravdu malé a proto se v nich zákonitě snažíte šetřit místem. V takovém případě si musíte poradit sami a s prádlem zacházet tak, abyste se mu poté nemuseli příliš věnovat. Jakmile jej tedy vyndáte z pračky, důkladně jej vyždímejte, nicméně nemusíte natolik, aby bylo téměř suché jako ze sušičky. Následně jej pověste na šňůry nebo sušák tak, aby bylo pořádně napnuté, jedině tak vám dokonale proschne a hlavně zůstane rovné, což je účel. Sušák proto nepřeplňujte a mezi jednotlivými kusy oděvů si nechávejte alespoň mírné rozestupy.

Žehlení vlastní vahou

Jakmile budete mít pocit, že je prádlo vysušené, pozor nesmíte jej přesušit, aby se poničila vlákna, pak si dejte práci a poskládejte jej opravdu velmi důkladně. Věnujte veškerou pozornost rohům švům, rukávům a límečkům a během rovnání látku uhlaďte rukou, aby zmizely všechny nesrovnalosti. Následně jej v komíncích uložte do útrob šatní skříně, kde se prádlo bude rovnat vlastní vahou.

Autor: MODCLOTH.COMAutor: MODCLOTH.COM

Článek Jak prát a věšet prádlo, abyste nemuseli žehlit? byl publikován 3. června 2015 v 13.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...