5 tipů na praktické a stylové osvětlení

Tagy:  světlo, lampy, lampičky, lustr, doplňky, dekorace, bydlení, byt, dům, interiér, design

Sponzorované odkazy:

5 tipů na praktické a stylové osvětlení

Již od doby, kdy vznikla první žárovka, si lidé nemohou vynachválit lampy a lustry, které přispívají k osvětlení interiéru a často i exteriéru. Mít v místnostech okna bohužel nestačí a obzvláště ne v noci. Osvětlení v bytech a domech již dávno není pouze praktickou záležitostí, ale jedná se o bytový doplněk a stylovou dekoraci, která bydlení dodá na charakteru, dotvoří jeho styl a stane se jakousi pomyslnou třešničkou na dortu. Nevíte, jak svému bytu dodat kouzlo, energie a trochu té jarní novoty? Pak se podívejte na nejnovější trendy v interiérovém osvětlení a pořiďte si i vy stylové lampy či lustry a drobná světélka.

Do módy se opět vrací tématické motivy a geometrické tvary, které čerpají z retro kousků, které jsou rovněž velmi aktuální. Puntíky, halucinogenní zobrazení, proužky. To všechno jsou prvky, které mají v interiéru své právoplatné místo, a to jak na pozici nábytku, tak doplňků. Pakliže potřebujete do ložnice jednoduchou stolní lampičku na čtení, vsaďte na tuto jednoduchost, která jde ruku v ruce s jednoduchým a čistým designem. Lampu pořídíte na e-shopu CRATEANDBARREL za 5045 korun.

Autor: CRATEANDBARRELAutor: CRATEANDBARREL

Co se výběru osvětlení týče, v tomto směru jsou Češi poměrně nesmělí a vybírají si vždy neutrální kousky, které sice neurazí, ale ani nenadchnou. Nebojte se volit výraznější variantu, která si příjemně zahraje se vzhledem celé místnosti a možná se i stane jejím ústředním prvkem. Inspirujte se jarními rostlinnými motivy v kombinaci s výraznými barvami, jako je například tyrkysová, žlutá nebo oranžová. Tento krásný a velice originální lustr pořídíte na e-shopu WOLFANDBADGER za 4 865 korun.

Autor: WOLFANDBADGERAutor: WOLFANDBADGER

Pakliže se rádi řídíte aktuálními trendy, a to jak v oblasti módy, tak designu, rozhodně nesmíte zapomenout do svého bydlení zakomponovat metalické odstíny, které jsou letošní jaro opět na vrcholu své popularity. Skvělou volbou je klasická měděná či plechová, nic ale rozhodně nezkazíte ani stříbrnou a nebo zlatou, která se dokonale hodí k jednoduchým bílým prvkům anebo k hřejivé hnědé barvě a také ke dřevu. Tento kousek pořídíte na e-shopu LANECRAWFORD za 3 244 korun.

Autor: LANECRAWFORDAutor: LANECRAWFORD

Retro není pouze o návratu 60. či 80. let, ale o celkovém pohledu do minulosti a čerpání z prvků, které byly dříve velmi moderní. Retro styl má jednu neuvěřitelnou výhodu, a to fakt, že je neuvěřitelně nadčasový, čili s ním zabodujete dnes, zítra i za deset let. Pakliže je vám blízká minulost a nepotrpíte si na nejnovější módní výstřelky, podívejte se na jarní kolekci od značky Hand-Painted, která se nechala inspirovat majestátní a jemnou secesí. Lampy jsou tak jemné, romantické a líbivé. Tento model můžete koupit na e-shopu NEIMANMARCUS za 8 805 korun.

Autor: NEIMANMARCUSAutor: NEIMANMARCUS

Dalším prvkem, který se v interiérech hojně vyskytuje, jsou nejrůznější nápisy, které mají něco prozradit o majiteli bytu nebo domu. Ať už se nápisy objevují na obrazech, plakátech, na kobercích a polštářcích nebo stylové na zdech, pomocí osvětlení, jedná se o moderní počin, který z vašeho příbytku rázem udělá originální místo k žití. Tento druh osvětlení pořídíte například na e-shopech THEHUT, a to již od skvělých 999 korun.

Autor: THEHUTAutor: THEHUT

Článek 5 tipů na praktické a stylové osvětlení byl publikován 23. března 2015 v 17.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...