Pastelové barvy letí, a to i v interiérech

Tagy:  pastelové barvy, odstíny, bydlení, byt, dům, interiér, design

Sponzorované odkazy:

Pastelové barvy letí, a to i v interiérech

Bez barev by byl svět nudný a opravdu smutný, proto by nás měly obklopovat každý den. Je vědecky prokázáno, že právě barvy mají veliký vliv na lidskou psychiku a dokáží ovlivňovat chování a náladu. Pokud se budete delší dobu pohybovat v potemnělých odstínech, snadno můžete sklouznout až k depresím. V opačném případě lze mít, právě díky barvám, skvělou náladu, a to i v případě, není-li vám dvakrát do smíchu. Pakliže jste spíše optimistické povahy a nemáte rádi splín, obklopte se barvami také ve svém příbytku. A jaké teď vlastně letí? Především ty pastelové!

Pastelové barvy jsou obvykle oblíbené pro jejich jednoduchost a nenucenost. Někteří lidé preferují nebarevné interiéry právě proto, že jim příliš extravagantní a křiklavé odstíny nesedí a snadno se také okoukají. Pokud se bojíte, že by vám sytě červená sedací souprava, růžové křeslo nebo třeba zelené stěny obývacího pokoje, lezly brzy na nervy, vsaďte na jemné pastelové odstíny, které sedí každému a navozují příjemnou, uvolněnou atmosféru. Co říkáte například na kombinaci světlé hořčicové s modrou nebo růžové se světle šedou? Více kousků hledejte v prodejnách Fantastic furniture, CB nebo Create and barrel.

Autor: helenevlachoAutor: helenevlacho

Velmi trendy pastelovou barvou, která je příjemným odstínem fialové, je lila. Ta se letošní jaro a léto bude hojně objevovat ve všech módních výlohách, ale také v prodejnách s nábytkem a bytovými doplňky. Lila je neutrálním odstínem, který není studený ani teplý, ženský ani mužský. Lila barvu si jednoduše musí zamilovat naprosto každý. Máte-li jednodušší kuchyni, případně jídelnu, ozvláštněte ji doplňky v pastelovém lila odstínu, který bytu dodá jarní šmrnc.

Autor: deeyanagoAutor: deeyanago

Ruku v ruce s některými pastelovými odstíny jdou také přírodní motivy a materiály, které lze dokonale kombinovat a vytvořit tak harmonii komfortního a hřejivého bydlení. Zatímco světle růžová nebo žlutá se skvěle hodí k čistému bílému skandinávskému stylu a moderním spotřebičům, pastelová zelená, okrová nebo oranžová si zase perfektně rozumí se dřevem a rostlinnými prvky.

Autor: daha-mkAutor: daha-mk

Pokud se bojíte vsadit čistě na pastelové odstíny, které by primárně tvořily váš interiér, jednoduše je zkombinujte s takovými odstíny a prvky, u kterých máte jistotu, že jsou vaším stylem a do vašeho bydlení se hodí. Světlejší barvy budou vedle těch tmavých méně nápadné a výrazné odstíny díky těm pastelovým, zase o něco tlumenější. Pokud máte doma například vínový taburet, červený koberec nebo mahagonovou obývací stěnu, obstarejte si jako protipól bledě modré křeslo nebo světle žlutou pohovku. Inspiraci hledejte například v prodejnách Suiteny.

Autor: NONAMECATVINTAGEAutor: NONAMECATVINTAGE

Článek Pastelové barvy letí, a to i v interiérech byl publikován 5. března 2015 v 00.00 v rubrice Nábytek, Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...