Barvy do ložnice – které by to měly být?

Tagy:  ložnice, barvy ložnice, pokoje, byt, dům, vybavení, postel, nábytek, doplňky

Sponzorované odkazy:

Barvy do ložnice – které by to měly být?

Ložnice je nedílnou součástí každého obydlí. Ať už bydlíte v drobnějším bytečku či v luxusní vile, ložnice vám nesmí chybět. Avšak málo kdo opravdu pochopil celkovou funkci této jedinečné místnosti. Spousta lidí svou ložnici pokládá za odkládací místnost anebo koutek, ve kterém se vyspí a tím to končí. Ložnice však není jen jakousi potřebou, měla by se pro vás stát oázou klidu, pohody a načerpání nové energie, kterou v této uspěchané době jistě postrádáte. Pokud nevíte, jak svou ložnici proměnit v unikátní místo, podívejte se, jaké barvy jsou uklidňující a stimulující a kterým se raději vyhněte.

Obecně je známo, že příjemně a relaxačně na na naše smysly i tělo působí barvy světlejší. Zdi by měly mít takové barvy, které vás jen tak neomrzí a budou vás dennodenně naplňovat pohodou. Nebojte se klasické bílé, i ta může vypadat velice originálně a rozhodně ne studeně. Pokud se rozhodnete pro bílé stěny, dbejte na to, aby žádní stěna nezela prázdnotou, která by působila depresivně. Jako hlavní doplněk zvolte masivní unikátní postel s čalouněným čelem. Ostatní zdi doplňte obrázky, fotkami a také závěsy. Doplňky mohou být klidně barevné a nebo z tmavého dřeva.

Jednoduché kombinace matriálů a barev, autor: Design CollectorJednoduché kombinace matriálů a barev, autor: Design Collector

Ani tmavé kombinace barev nemusejí vypadat špatně, jen musíte vědět, jak na ně. Zapomeňte na černou, ale tmavě šedá v kombinaci například s tyrkysovou nebo fialovou je doslova balzámem na nervy. Zvolte navíc výraznější a designově propracované doplňky a polštář, jež budou třešničkou na dortu. Jednu stěnu vyzdobte stylovou tapetou ladící s celkovou barevností pokoje.

Vsaďte na tmavé barvy, autor: artboi1Vsaďte na tmavé barvy, autor: artboi1

V případě, že si nepotrpíte na bílou barvy a jiné extra světlé odstíny a naopak tmavých kombinací se bojíte a nevíte, jak s nimi naložit, zkuste praktickou kombinaci, kterou zvládnete sami bez designera. Zdi vymalujte světle šedou nebo béžovou a na stěnu u postele umístěte výraznou tapetu. Celkový vzhled ložnice stylizujte do vašich oblíbených barev a zkuste třeba tmavé polštářky, nábytek a závěsy. Celkovou proměnu lze provést i opačně. Vymalujte si ložnici tmavou zelenou nebo šedou a povlečení spolu s doplňky laďte do světlejších odstínů.

Bílá v kombinaci s tyrkysovou, autor: decorologyBílá v kombinaci s tyrkysovou, autor: decorologyNebojte se barev s doplňků, autor: Jeff CroftNebojte se barev s doplňků, autor: Jeff Croft

Článek Barvy do ložnice – které by to měly být? byl publikován 10. září 2012 v 11.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...