Nehořlavé záclony, které pohlcují pach

Tagy:  záclony, doplňky, nehořlavé záclony, požár, svíčka, oheň, okno, pach

Sponzorované odkazy:

Nehořlavé záclony, které pohlcují pach

Máte rádi záclony? Myslíte si, že to je zastaralá móda našich babiček? Omyl, právě záclony a závěsy patří do kategorie moderních doplňků, které dokáží celý interiér rozzářit a zcela proměnit.

Záclony

Záclony dodávají celé místnosti určitý šarm, jiskru a mnohým bytům a domům dokonce i jakési soukromí. Mnoho lidí se domnívá, že se jedná pouze o lapač prachu, nevkusný kus látky pověšené před oknem či dokonce i nebezpečnou záležitost v období Vánoc a romantických večeří se svíčkami. Jenže doba se mění a s ní i nové technologie výroby záclon a použitých materiálů. Když si do bytu vyberete vhodnou záclonu ze správného materiálu, bude vše v naprostém pořádku.

Moderní záclony

Doba jde neustále dopředu a samozřejmě i výrobci záclon se nechávají různě inspirovat. Již dávno nenajdete v obchodech pouze jednobarevné záclony s obyčejným vzorem, ale k dostání jsou barevné, kontrastní barvy, extravagantní a nápadité střihy, netradiční materiály, originální kousky apod.
Záclony se navíc nemusí pouze volně pověsit, ale dají se sepnout výraznými sponami, omotávat či různě uvázat. Při výběru záclon dbejte nejen na estetiku, ale také na praktickou stránku. Pokud máte v bytě klasické radiátory, vybírejte si spíše vzdušné záclony s vhodnou délkou. Zvolte raději délku na radiátor, aby vám nezůstávalo teplo mezi oknem a látkou. Samozřejmě se dá celá situace s radiátory snadno vyřešit. V letním období můžete mít i delší délku záclon a v zimě naopak volte kratší, aby teplo unikalo do místnosti. V případě podlahového vytápění se nemusíte při výběru nikterak omezovat.

Materiál na výrobu záclon

V obchodech jsou k dostání různé záclony, které se vyrábějí z přírodních nebo umělých materiálů. Na první pohled jsou téměř k nerozeznání.
V moderních interiérech se nejčastěji používá organza, která je lehká, dostupná v různých barvách, vypadá elegantně a vzdušně. Odolnější a trvanlivější materiál je voál, který je nejen cenově dostupný, ale také snadno udržovaný. Záclony se také vyrábějí z bavlny, hedvábí, kartounu, trevíru, a potištěného saténu.
Pánové ocení materiál crash, který vytváří pomačkaný efekt a tím pádem se nemusí v žádném případě žehlit.

Nehořlavé záclony

Tento typ záclon najdete hlavně v hotelích a restauracích, ale proč si je nepořídit i do vaší domácnosti. Dostupné jsou v různých barvách, vzorech a druhů. Vhodné jsou hlavně do rodin, kdy na Vánoce zapalují svíčky na stromečku, anebo pro milovníky romantiky a svíček vůbec.
Materiál, který se používá k výrobě nehořlavých záclon je trevíra CS (nedýmavé polyestery). Nevýhodou záclon je jejich cena, která je o něco dražší než ty obyčejné, ale obrovskou výhodou je, že se nešpiní. Existují i speciální nástřiky, které vám pomohou s údržbou a některé mají i antistatické vlastnosti.
Záclony, jež mají ve vláknech kovové oxidy, dokáží ze vzduchu odstranit škodliviny a to zejména nikotin. V případě, že máte doma nepříjemnou vůni od vašich mokrých mazlíčků, také se tyto záclony umí s pachem „poprat“.

Článek Nehořlavé záclony, které pohlcují pach byl publikován 20. června 2014 v 00.00 v rubrice Dům, Byt a Doplňky. Autorem článku je Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...