Zařiďte si interiér, který neomrzí!

Tagy:  design, dřevo, podlaha, obklady, nábytek, dekorace, doplňky, bio krb

Zařiďte si interiér, který neomrzí!

Při zařizování nového bydlení se spousta lidí zbrkle vrhne do realizace, aniž by si předem promyslela, jak se vlastně v interiéru bude cítit. Pak si v záchvatu nadšení z nového příbytku pořídí barevnou sedací soupravu, monstrózní obraz na zeď, lesklé židle k jídelnímu stolu nebo doplňky, které se rázem stanou zbytečnými lapači prachu. Taková extravagance vás bude bavit pár měsíců, v lepším případě rok, poté vás ale ze všech těch kreativních nápadů rozbolí hlava a následná renovace vás bude stát desítky tisíc korun. Není proto lepší, si byt či dům zařídit tak, aby byl moderní dnes i zítra a přinášel vám radost každý den?

V hlavní roli podlaha

Volba podlahy je jedním z prvotních kroků, které musíte učinit a nutno podotknout, že byste ji neměli brát na lehkou váhu. Jakou krytinu si totiž pořídíte, ovlivní celkové zařizování interiéru. Barevné kachličky se stanou výrazným artiklem, který rozhodně nesnese příliš okatý nábytek ani dekorace. Barva by tedy měla být neutrální, ideálně přírodní, neboť jedině tak můžete mít při dalších krocích volné pole působnosti. Co je rovněž důležité, je materiál, který by měl být odolný proti poškození, vlhkosti, hmotnosti a také hluku. Ať už si zařizujete podkrovní byt, vilu nebo pouze chatu, dřevěná podlaha je tou nejlepší volbou, neboť splňuje všechny výše uvedené požadavky.

Dřevěná podlaha je ideální volbou, autor: commonswikimediaDřevěná podlaha je ideální volbou, autor: commonswikimedia

Dřevo, kam jen oko dohlédne

U dřeva ještě chvíli zůstaneme, neboť kromě podlahy, kde se bude skvěle vyjímat, se může objevit prakticky kdekoliv vás napadne. Dřevo je totiž tím nejvděčnějším materiálem vůbec. Jak bylo již zmíněno, je velmi odolné a co je podstatné, z módy jen tak nevyjde. V posledních letech se v interiérech často objevují tapety a nejrůznější samolepky. Jakmile ale tento trend pomine, budete mít s jejich výměnou zbytečnou práci. Dřevo na obklady stěn a stropů vám poskytne nejenom nesmrtelný trend, ale také komfortní a příjemné zázemí, kde se budete vždy cítit jako doma. Pokud vás dřevěné obložení zaujalo a vážně přemýšlíte o jeho pořízení, na tomto odkaze se dozvíte vše, co pro svůj realizační plán potřebujete.

Dekorace, co neomrzí

A stejně tak, jako s podlahou, stěnami a nábytkem, je to i s dekorace, které mohou být po chvíli na obtíž více, než by se mohlo zdát. Nevíte, zda byste si do obývacího pokoje chtěli pořídit květiny, svíčky nebo orientální polštáře, tak si pro jistotu pořídíte vše? Než se vaše domácnost promění v botanickou zahradu či místnost připomínající harém, zamyslete se nad doplňky, které mohou být k užitku a vypadají esteticky. Jedním z nich je například bio krb vydávající živý oheň bez dýmu, který je ekologicky šetrný, energeticky úsporný a navíc vzhledově opravdu exkluzivní. Nehledejte zbytečnosti a raději investujte do něčeho, co má smysl.

Pořiďte si bio krb, autor: design-biokrbyPořiďte si bio krb, autor: design-biokrby

Článek Zařiďte si interiér, který neomrzí! byl publikován 26. května 2014 v 17.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...