Vyberte si vhodné zastřešení bazénu

Vyberte si vhodné zastřešení bazénu

Vadí Vám ukončit koupací sezonu s prvními chladnějšími dny? Představte si, že od teď si budete moci prodloužit dobu koupání. Začít se koupat brzy na jaře a skončit pozdě na podzim, je snem každého z nás. Tento sen nám pomůžou splnit zastřešené bazény.

Pokud chybí zastřešení bazénu, neprodlouží se jen doba koupání, ale do bazénu se budou snadněji dostávat nečistoty a Vy následně budete muset používat více bazénová chemie. Zajištěny jsou také nižší úniky tepla, díky kterým energie za přihřívání vody budou nižší. A co víc, mysleli jste také na bezpečnost? Není-li střecha na Vašem zapuštěném bazénu, snadno do něho spadnou děti či zvířata. Proto doporučujeme zastřešení Vašich bazénů.

Pod tímto pojmem se nenachází jen vyklenutý půloblouk nad bazénem, můžeme použít i plovoucí lamelové zastřešení, které se rozroluje po hladině bazénu.

Jste-li majitelem nadzemního bazénu, nezoufejte, pro Vás je připraveno přenosné zastřešení. Jeho nízká hmotnost umožní manipulaci dvěma dospělým osobám. A s trochou kreativity může v případě potřeby, posloužit jako party stan.

Jak pořídit zastřešení?

Pokud jste nepořizovali zastřešení ihned při koupi bazénu, je možná i dodatečná montáž. Běžné zastřešení obdélníkového tvaru se hodí na většinou bazénů, problém je tehdy, pokud je Váš bazén atypického tvaru. Poté je nutná konzultace a přesná výroba na míru. Okolo zabudovaného bazénu prostor vydlážděte, aby se na tento podklad mohly přišroubovat kolejnice, na kterých se systém bude pohybovat a zasouvat do sebe. Pro představu pojezdové kolejnice fungují jako zasouvací dveře. Důležitá je i péče o samotné kolejnice, znamená to tedy je čistit a mazat. A také je dobré být opatrný při pohybu kolem kolejnic, jelikož jejich našlápnutí nemusí být zrovna příjemné. Pokud by byl u Vás zájem o zastřešení, které kolejnice nepoužívá, je i pro Vás řešení. Poohlédněte se po montáži dílů, které se pohybují na teflonových kolečkách a nižší se zasouvají pod vyšší.

Konstrukce rámu je vyrobena z eloxovaného hliníku. Materiály, které jsou používány k zasklení nejčastěji polykarbonáty. Jejich nabídka je v různých odstínech, nejčastěji zákazníci vsázejí na poloprůhlednou barvu. Vyhledávány jsou pro jejich dobré izolační vlastnosti.

Zastřešení bázenu, foto: mountfield.czZastřešení bázenu, foto: mountfield.cz

V závěru je dobré zastavit se u ceny zastřešení bazénů. Ta je závislá na velkosti bazénu. Budeme-li mluvit o běžných rozměrech bazénu cca 4 × 8 metrů za standardní zastřešení se cena dostane nad hranici 100 000 Kč.

Článek Vyberte si vhodné zastřešení bazénu byl publikován 23. dubna 2014 v 20.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...