5 tipů na luxusní krby

Tagy:  krbová kamna, dekorace, doplňky, nábytek, obývací pokoj, dům, bydlení

Sponzorované odkazy:

5 tipů na luxusní krby

Každý, kdo má tu zkušenost s domácím krbem nebo krbovými kamny ví, že přírodní teplo je nenahraditelné a obyčejné radiátory se mu nikdy nemohou rovnat. Pokud bydlíte v panelovém domě, bohužel si o tomto luxusu můžete nechat jen zdát, ale ti, co vlastní rodinný dům, chalupu a nebo alespoň rekreační chatu, ti by se měli nechat inspirovat a začít budovat.

Ve stylu minimalismu

Minimalistické dekorace jsou v posledních letech opravdu v kurzu a stejně tak drobnější a méně nápadný nábytek, který je účelný, příjemný na pohled a nikterak do očí bijící. Tento stojací krb je ideální volbou do menších prostor, kde si nemůžete dovolit zrovna hýřit místem, neboť ho máte nedostatek. Touto jednoduchou záležitostí si svůj sen o rodinném krbu splníte a přitom se nebudete muset zbavovat sedací soupravy ani knihovny.

Autor: fabAutor: fab

V jednoduchosti je krása

O trochu nápaditějším, avšak ne příliš extravagantním modelem je tento krb, který je zajímavý svou jednoduchostí, elegancí a čistotou, jež je ideální pro obývací pokoje, haly nebo ložnice se skandinávském stylu, kde převládá bílá barva, přírodní dřevo a minimum nábytku. Krb možná na první pohled působí jako atrapa, ale nenechte se zmást, během několika minut dokáže vyprodukovat tolik tepla, jako klasická krbová kamna .

Autor: finnishdesignshopAutor: finnishdesignshop

Černobílý skvost

Připadají vám předešlé krby příliš jednoduché, nenápadné a studené, avšak zdobenější varianty vás rovněž nelákají? Pak volte tuto alternativu kompromisu, která se hodí takřka do každého interiéru. Díky černobílé kombinaci nemusíte měnit svou červenou pohovku a vše tak může zůstat při starém bez zbytečných investic okolo.

Autor: lampsplusAutor: lampsplus

Chytrá alternativa na zeď

Kdyby vám před lety někdo řekl, že si krb můžete zavěsit třeba na stěnu, pravděpodobně byste si teatrálně zaťukali na čelo. Dnes je ale vše možné a dokonce i to, že si pořídíte závěsný krb, který umístíte nad komodu či truhlu se dřevem. Krb je praktický například v tom, že se k jeho čištění a přikládání nemusíte ohýbat a namáhat tak svá záda.

Autor: allmodernAutor: allmodern

Návrat k secesi

Preferujete v oblasti krbů starší provedení a stojíte si za tím, že moderní skleněné varianty nemají v domácnosti co dělat? Pak vás jistě potěší fakt, že stále existují výrobci, a není jich málo, kteří se zaměřují ryze na secesní krby a krbová kamna, která vašemu domu dodají tu pravou historickou atmosféru.

Autor: thosbakerAutor: thosbaker

Článek 5 tipů na luxusní krby byl publikován 20. dubna 2014 v 12.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...