Elektrický krb – jednoduchost i vytříbený design

Tagy:  krb, vytápění, topení, dům, byt, vyhřívání

Sponzorované odkazy:

Elektrický krb – jednoduchost i vytříbený design

Krby nepatří mezi nejčastější cesty k vytápění v našich končinách, přesto možná každý někdy v životě zatoužil po krbu, atmosféře, kterou dokáže vykouzlit, a příjemném pohledu na zhmotněné teplo domova. Díky elektrickým krbům však nemusí být tento sen zdaleka tak nerealizovatelný.

Proč je elektrický krb o tolik dostupnější?

Elektrický krb nevyžaduje stejné podmínky jako krb klasický. Pro jeho montáž není zapotřebí komínů ani žádných stavebních úprav, není třeba mít obavy, co se spalinami. Ani dřevo či jiné topivo není nutné zajišťovat, zrovna jako odpadá starost ohledně popílku. To jediné, co krb vyžaduje, je dostupnost elektřiny. Vše zajistí jedna jediná zásuvka.

Věrný efekt

Elektrický krb kvalitně nahrazuje krb klasický. Oheň je však čistý, krb tedy nevyžaduje takovou údržbu a je stále krásný. Díky tomu lze užívat si jeho teplého ohně možná ještě lépe. Věrnou podobu také umocňuje správně vybrané ostění. Mnozí výrobci navíc přidávají další součásti, které pomáhají spoluutvářet jeho dokonalý vzhled – věrnou napodobeninu dřeva nebo třeba kameny pro dekoraci.

Vyberte si design podle sebe

Jak roste obliba elektrických krbů, jejich nabídka se stává stále pestřejší. Záleží na každém, zda dá přednost čistému jednoduchému designu, zda zvolí ultramoderní kousek či se spolehne na rustikální elektrický krb připomínající krby z amerických domácností.

Nenápadné drobné krby

Ne každý touží po velkém krbu přes půl místnosti. Tyto malé modely pro vyhřívání postačí, přitom nenarušují jednotu interiéru.

Malý a nenápadný, autor: montblank.comMalý a nenápadný, autor: montblank.com

Jednoduché čisté linie

Mnoho moderních krbů využívá čistých linií, aby ještě více vynikla krása ohně. Jedná se obvykle o krby nástěnné, které mohou být buď zcela jednoduché, připomínající spíše plazmovou televizi, či doplněné efektním materiálem. Setkáme se tu se dřevem, kamenem nebo třeba kovem.

Čisté linie, autor: montblank.comČisté linie, autor: montblank.com

Moderní elektrické krby

Designéři s chutí vymýšlejí nové modely elektrických krbů. Setkáme se jak s nástěnnými modely, tak třeba s krby samostatně stojícími. Charakteristické jsou především originálními tvary, použitím zajímavých kombinací materiálů či nezvyklým prostorovým řešením.

Moderní křivky, autor: montblank.comModerní křivky, autor: montblank.com

Americká klasika

Pro mnohé je však krb krbem pouze tehdy, má-li tzv. ostění. Krbů s ostěním je ohromný výběr, některé jsou zcela jednoduché hodící se do každého interiéru, jiné mají blíže třeba ke stylu vintage.

Stará dobrá klasika, autor: store.raytechcatalog.comStará dobrá klasika, autor: store.raytechcatalog.com

Článek Elektrický krb – jednoduchost i vytříbený design byl publikován 17. února 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...