Interiér v romantickém stylu

Tagy:  romantický interiér, bydlení, móda, trendy, styl, nábytek, kuchyně, ložnice, doplňky, dekorace, detaily

Sponzorované odkazy:

Interiér v romantickém stylu

Dnes existuje nespočet obchodních domů s nábytkem, interiérových návrhářů a nekonečná spousta krámků s doplňky a vymoženostmi pro byt a dům, proto může být velmi obtížné si bydlení vybavit k obrazu svému. Chvílí vás láká futuristický konferenční stolek, který ale brzy vyjde z módy a vy budete shánět další. Za chvíli vás láká lesklá červená kuchyně, která je ovšem poměrně nepraktická. Jaký interiér bytu tedy zvolit, aby se líbil vám, partnerovi, dětem, byl komfortní, estetický a navíc nadčasový? Vsaďte na romantický styl, který možná dle názvu působí něžným dojmem, ale není tomu tak.

Praktická kuchyně

Každá žena, která ráda vaří, peče a celkově se stará o své nejbližší, při zařizování domu nejvíce apeluje právě na výběr kuchyňské linky a jídelny. Kuchyně by pro hospodyňku měla být prostorná, vzdušná a především prakticky řešená tak, aby bylo vše potřebné stále po ruce a přitom nevznikal chaos a nepořádek. Zdání možná klame, ovšem zařídit kuchyni dle veškerých těchto požadavků není vůbec jednoduché a obzvláště v případě, že se také zajímáte o trendy. Super moderní a luxusní linky v lesklém provedení se spoustou nerezu a skla jsou jistě ohromným lákadlem, ovšem než si takový model ukvapeně pořídíte, zamyslete se nad tím, jak dlouho bude IN a zda neslouží více pro okrasu než-li k vaření. Romantický styl kuchyně není o růžových tónech, záclonkách a krajce, jedná se o masivní kus nábytku, který se skvěle vyjímá v každé místnosti a stejně, jako je moderní dnes, bude stylový i za desítky let.

Kuchyně by měla být z masivu, autor: decorology1Kuchyně by měla být z masivu, autor: decorology1

V hlavní roli dřevo

Romantický styl charakterizují především světlé barvy a přírodní materiály jako je dřevo a kámen. Naopak sklo, kov, umělá hmota a další nepřirozené prvky nemají v takto laděném interiéru co pohledávat. Jak již bylo řečeno, výhodou romantického stylu je fakt, že je neuvěřitelně variabilní a nadčasový, proto se jedná o skvělou investici. Dokonale se hodí do každé místnosti, především pak do ložnice, která by měla být útulná a maximálně harmonická. Někteří lidé, kteří vsadili na minimalismus a studené prvky, pak nejenom špatně usínají, ale ve své ložnici se necítí dobře. Pořiďte si proto prostornou masivní postel a jako doplňky zvolte povlečení, polštářky či závěsy v příjemných hřejivých a světlých tónech například s přírodními motivy listů nebo květin.

Ložnice v lehce romantickém stylu, autor: Ashley-Furniture-HomeStoreLožnice v lehce romantickém stylu, autor: Ashley-Furniture-HomeStore

Myslete na detaily

Možná si to mnozí z vás neuvědomují, ale žádný interiér není úplný bez drobných dekorací a doplňků, které mu dodávají na osobitosti a hřejivém charakteru domova. Myslete proto i na ty nejmenší detaily a svému interiéru pořiďte originální kousky, které budete mít jen a pouze vy. Pro jednou se vyhněte obchodnímu řetězci Ikea a zamiřte na obhlídku antikvariátů, kde objevíte dokonalé kousky v romantickém stylu, které skvěle oživí vaše bydlení. A výhodou je fakt, že vás budou stát pár korun a vaši známí budou žít v přesvědčení, že vlastníte designový kousek za tisíce.

Myslete na detaily, autor: love-MaeganMyslete na detaily, autor: love-Maegan

Článek Interiér v romantickém stylu byl publikován 16. září 2013 v 12.00 v rubrice Nábytek, Byt a Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...