Tak na kterou tapetu vsadit?

Tagy:  luxusní tapety, doplňky, zdi, místnost, pokoj, barva, motiv

Sponzorované odkazy:

Tak na kterou tapetu vsadit?

Jak si zařídit byt, abychom se v něm cítili příjemně, útulně, jako doma, avšak ne sklíčeně a po delší době omrzele? Tolik a mnohem více otázek se najde při zařizování jednotlivých místností bytu či rozlehlejšího domu. Každý z nás klade trochu větší důraz na svou ,,oblíbenou místnost“. Kuchařky preferují prostornou a multifunkční kuchyň, která na první pohled říká, jak moc je praktická a zároveň krásná. Pro milovníky filmů a rodinné pohody je základem dokonalý obývací pokoj. A jak by měl vlastně vypadat? Neobejde se bez luxusního sedacího nábytku a plazmové televize, pocit útulnosti mu dodají osobité doplňky jako jsou polštářky, svíčky a fotografie všeho druhu. Introverti v bytě preferují ložnici, která musí být do puntíku přesně dle jejich představ a splňovat nadstandardní kritéria. Aby ovšem každá místnost nabyla celistvého dojmu, je třeba promyslet jeden velmi stěžejní detail, kterým jsou zdi. Ty nesmí být chladné, studené, ani příliš do očí bijící. Jejich barva a reliéf se musí nést v tónu a charakteru pokoje a jeho majitele. K tomu, aby váš byt nebo dům nabyl těch nejdokonalejších měřítek, vám dopomohou luxusní tapety.

V motivu přírody

Ohromný boom v posledních letech zaznamenal návrat k přírodě, konkrétně organická architektura a její design. Pakliže si netroufáte na výraznější prvky, zvolte jemnější variantu tapety v podobě dřeva, která z dálky připomíná pravý severský srub. Pro větší obývací pokoje, ve kterých se najde i kout s knihovničkou a křeslem je skvělým nápadem tapeta se suky dřev nebo potisk stromů a keřů, jež dovede navodit příjemnou atmosféru. Jako třešničku na dortu pokoj zaplňte vůní santalového dřeva či levandule a budete se cítit jako na chatě, přitom se nacházíte třeba uprostřed rušného města.

Organika je v kurzu, autor: AndrewMartinIntOrganika je v kurzu, autor: AndrewMartinIntNebojte si výrazným motivů, autor: purehotelsNebojte si výrazným motivů, autor: purehotels

Barevná koupelna

Modrým a smetanovým odstínům, které byly léta pro koupelny typické, odzvonilo. Teď jsou v kurzu barvy temně fialové, vínové, červené či dokonce tmavě růžové. Zkrátka a dobře, teplým letním odstínem nikdy nic nezkazíte a pakliže vsadíte na atypickou vzorovanou tapetu, máte vyhráno.

Fialová koupelna? Proč ne, autor: Jared CooperFialová koupelna? Proč ne, autor: Jared Cooper

Tón v tónu

Ne každý z nás přišel na chuť výrazným barvám a netypickým motivům a pokud jste je přeci jen vyzkoušeli, možná jste se necítili příjemně a po kratší době jste se beztak uchýlili ke změně, abyste se vyvarovali zbytečnému vyhazování peněz, vsaďte prostě a jednoduše na jistotu. Vyvarujte se obyčejným bílým zdem a místo nich použijte krémovou tapetu s náznaky ,,muchlání“ nebo praskanců, které jsou zajímavým doplňkem, ovšem nepřehlušují nábytek ani jiné zajímavé prvky místnosti.

I krémová může bavit, autor: DestinationBCN Apartnem SuitesI krémová může bavit, autor: DestinationBCN Apartnem Suites

Článek Tak na kterou tapetu vsadit? byl publikován 24. listopadu 2012 v 17.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...