Pokojové rostliny v interiéru – stojany na květiny a jejich rozmístění

Tagy:  stojany na květiny, rostliny v interiéru, pokojové rostliny

Sponzorované odkazy:

Pokojové rostliny v interiéru – stojany na květiny a jejich rozmístění

Snad každá žena miluje květiny a vůbec rostliny všeho druhu. Můžeme mít sice rozdílný vkus a zařizujeme své domácnosti každá po svém, ale všude se jistě najde pár pokojových květin. Ty se totiž skvěle hodí do každé domácnosti zařízené jakýmkoliv stylem. A pokud patříte vyloženě mezi milovnice živé zeleně, tak vám možná přijde vhod pár tipů kam s nimi.

Jste-li šťastnými majiteli zimní zahrady či prostorné terasy, pak máte velký výběr možností, jak své milované květiny naaranžovat a rozmístit. Ale i malé byty, kde počítáme každý centimetr prostoru, mohou být krášleny pokojovými rostlinami. V pestré nabídce stojanů a květinových stolků či polic a regálů si můžete vybrat přesně na míru vašemu bytu, stylu i druhu květin.

foto: fakopa.czfoto: fakopa.cz
foto: fairtrade.czfoto: fairtrade.cz

Bytové doplňky a nábytek pro dekoraci prostoru květinami

Nejčastějším materiálem používaným pro výrobu květinových stojanů je dřevo a různé druhy proutí a ratanu. Asi proto, že tyto přírodní materiály mají ke květinám nejblíže. Ale najdeme i stojany či policové systémy kovové, plastové nebo kombinované – nejčastěji kov se dřevem. Obzvlášť dobře se vyjímají vysoké proutěné stojany s převislou květinou na pozadí sedacích souprav nebo zakomponované do pohledové čelní stěny proti vstupním dveřím. Závěsný držák na květiny pověšený na zdi dodá květinovému koutku celistvost, prostorovost, hloubku a dynamiku. Prázdné rohy místností, kam se nevejde žádný nábytek, pak vhodně zkrášlí kaskádovitý stojan s několika hrnkovými květinami ve vzájemně sladěných obalech.

foto: tref.czfoto: tref.cz

Rozmístění květin v interiéru

Při rozmístění květin v místnosti se musíme řídit několika pravidly. V první řadě je třeba dodržet požadavky rostlin pro jejich dobrý růst a splnit jejich nároky na světlo a teplo. Dalším hlediskem je začlenění rostlin do vybavení interiéru. A v neposlední řadě i proudění energie – např. podle tradičního čínského učení feng shui. Rostliny mohou výrazně napomoci zjemnění ostrých hran nábytku nebo přechodů mezi jednotlivými užitnými zónami, na které je místnost rozčleněna.

foto: ikea.czfoto: ikea.cz

Rostliny v interiéru nejen dotvoří celkový dojem místnosti po stránce estetické, ale napomáhají i zdravějšímu bydlení – zvlhčování vzduchu, uklidnění a uvolnění napětí po vyčerpávajícím pracovním dni.

Článek Pokojové rostliny v interiéru – stojany na květiny a jejich rozmístění byl publikován 17. července 2012 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Eva Šebestová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...