Živé květiny v našem interiéru

Tagy:  kvetucí rostliny, interiér, elektromagnetické záření, květináč, péče, květiny, květy

Sponzorované odkazy:

Živé květiny v našem interiéru

Květiny jsou mnohem víc než jen ozdobou. Jsou to živé organismy, které je potřeba zahrnout péčí, ony se za to bohatě odvděčí. Květiny dělají příjemnější a přátelštější atmosféru a hodí se do každého interiéru. Dokáží působit nadčasově moderně, ale i velmi domácky.

Která je ta pravá?

Při pořizování rostlin je dobré nejprve zohlednit některé faktory. Rostlinám je potřeba věnovat čas a energii, aby se jim dobře dařilo. Jste-li vytížení, a nemáte-li dostatek času na to, věnovat se náročné rostlině, bude dobré poohlédnout se především po těch nepříliš náročných. Kromě lidské péče potřebují rostliny také správné prostředí. Každé vyhovuje něco jiného ale obecně je potřeba mít pro rostliny dostatek světla, tepla a vláhy. O konkrétní dané rostlině je proto vždy potřeba se předem informovat a zjistit, budou-li pro ni vámi nabízené podmínky ideální, nebo alespoň přijatelné.

Prostá, ale kouzelná slunečnice se do interiéru hodí, autor: Swami StreamProstá, ale kouzelná slunečnice se do interiéru hodí, autor: Swami Stream

Nejkrásnější pokojové rostliny

Kvetoucí pokojové rostliny mají něco do sebe. Pohled na ně rozradostní každého a to obzvláště potom, co se o květy sám zasloužil. O nádherně kvetoucích orchidejích se můžete dozvědět více v tomto článku. Kromě orchidejí jsou velmi oblíbené i tzv. miniaturní, nebo také hrnkové růže. Ty se dají pěstovat v bytech ale i na terasách či v zahradě a vyskytují se v širokém spektru barev. Jedná se o malý keříček, který, když se o něj dobře staráme, je po značnou část roku zasypaný drobnými barevnými květy a typickými růžovými poupátky. Krásně kvete také klívie či gardenie. Pěstování rostlin se možná za nedlouho stane vaší vášní. Radost z pěstitelského úspěchu je neuvěřitelná. Velmi populární a půvabné jsou také původem čínské bonsaje. Samostatný článek o nich poví o těchto miniaturních stromečcích více.

Působení rostlin v našem bytě

Rostliny přeměňují oxid uhličitý na kyslík. To víme již od základní školy. Tato funkce rostlin nás jistě potěší. Mimo to mají však rostliny ještě závratnější schopnosti. Dokáží dokonce neutralizovat škodlivé záření z televize, počítačů či jiné elektroniky. Vytváří pro nás tedy zdravější podmínky. Mimo to jsou samozřejmě krásným bytovým doplňkem. Vzhled rostliny samotné dokresluje i květináč, na jehož výběru si můžeme dát taktéž záležet. Květiny lichotí snad každému interiéru a vždy najdeme takové, které se do té dané místnosti hodí. Ať už kvetoucí či nekvetoucí, rostliny přinesou trochu přírody do každého bytu.

Článek Živé květiny v našem interiéru byl publikován 13. března 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...