Korkové podlahy – investujte do pohodlí vašeho domova

Tagy:  korek, krytina, corkart, meister, haro

Sponzorované odkazy:

Korkové podlahy – investujte do pohodlí vašeho domova

Podlaha je základ každého domu či bytu, nešetřete a investujte své peníze do kvalitního povrchu, podlahová krytina se vám odvděčí svou izolací, dlouhotrvající barvou a vysokým leskem řadu let. Dnešním trendem již nejsou umělé koberce nebo dřevěné náhražky, ba naopak se preferují přírodní materiály. Společnosti se orientují na výrobu ekologických produktů, které nezatíží váš rozpočet a osvěží domácí prostředí. Podlaha by neměla zadržovat vlhkost a znepříjemňovat tak vám a vašim dětem život. Korek je ideální volbou, nejenom, že krásně vypadá, ale perfektně odhluční celý byt a dodá mu jedinečnou atmosféru.

Korková podlaha je ideální volbou i do dětského pokoje, autor: supergailKorková podlaha je ideální volbou i do dětského pokoje, autor: supergail

Korková podlaha je prototypem stylového bytí, je příjemná na pochůznost, velice designově zajímavá a zároveň dokonale odolná proti poškození a poškrábání. Známé jsou výbornými izolačními a tlumícími schopnostmi, proto se stávají stále oblíbenějšími v nemocnicích, školách a jiných veřejných budovách.
Nejkvalitnější korkové duby se vyskytují v Portugalsku, Korsice, Sardinii, v Itálii a severní Africe. Jsou sice dražší, ale za to mají téměř nekonečnou životnost. Nejen že se neprošlapávají a časem nepropadají či nedegradují, chůze po nich je příjemná a každý kdo se někdy prošel po korkové podlaze si jistě vybaví pocit lehkosti, tepla a tichých kroků. Unikátní struktura a výroba krytin tak získává stále nové obdivovatele a odběratele, kteří svůj domov proměnily v útulnou oázu klidu a pohodlí.

Korková podlaha je skvělou volbou pro podlahu celého bytu či domu, autor: Jen and WillieKorková podlaha je skvělou volbou pro podlahu celého bytu či domu, autor: Jen and Willie

CORKART

Podlahoviny Corkart jsou oblíbenou světovou značkou na výrobu korkových podlah. Vynikají nízkou tepelnou vodivostí a vysokým útlumem krokového hluku. Obsahuje taktéž suberin, látku, odpuzující nepříjemný hmyz, zastává tedy funkci přírodního repelentu. Díky přírodní úpravě natural shield je možno podlahu omývat saponáty a jinými chemickými přípravky, zem zůstane stále lesklá a absolutně bez porušení desítky let. Systém spojů uniclick velmi urychluje pokládku podlahy bez lepidel a jakéhokoli nářadí.

Podlahová kritina z kolekce Saturn z přírodního dubového dřeva, autor: corkartPodlahová kritina z kolekce Saturn z přírodního dubového dřeva, autor: corkart

MEISTER

Rodinný podnik klade vysoký důraz na používání přírodních materiálů s ekologickým zaměřením. Produkty firmy Meister jsou šetrné k životnímu prostředí a přesto plní funkci prvotřídních korkových podlah. Drtivá většina jejich zboží nese prestižní ekologické označení „Blauer Engel“. Pětivrstvé lakované korkové parkety se pyšní odolností vůči oděru a prošlapům.

Rustikální bílá z ekologického dřeva, autor: MeisterRustikální bílá z ekologického dřeva, autor: Meister

HARO

Německý výrobce pracuje s prvotřídními přírodními materiály a nejnovějšími podlahovými technologiemi. Plovoucí podlahy si můžete zakoupit v provedení robustní superlak Permadur nebo přirozený olej/vosk bioTec, oba materiály jsou vysoce kvalitní a samozřejmě ekologicky šetrné k životnímu prostředí, liší se pouze v barvě a lesku. Plovoucí korkové podlahy HARO se dodávají v parketovém provedení 3-vrstvé konstrukce, spojují se bez lepení zámkovým systémem Lock Connect.

Cora natur německé společnosti Haro, autor: haroCora natur německé společnosti Haro, autor: haro

Článek Korkové podlahy – investujte do pohodlí vašeho domova byl publikován 28. září 2011 v 09.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...