Servírovací stolek nesmí v žádné domácnosti chybět

Tagy:  snídaňový stolek, podnos, globus, bar, servírovací stolek, kuchyň, obývací pokoj, terasa, balkon, stolování

Sponzorované odkazy:

Servírovací stolek nesmí v žádné domácnosti chybět

Servírovací stolek může být výtečný pomocník, a to nejen na setkání doma s přáteli. Oceníme ho i v běžných dnech, nenahraditelný je na terase či balkoně.

Tradiční stolky

Dodnes se mnohé stolky vyrábějí ještě v tradičním designu, případně jenom lehce pozměněné. Připomenou nám zátiší z venkova nebo Provence. Typické jsou pro svoji mohutnost, obvykle mají dvě patra a jsou vyrobeny z kvalitního dřeva. Chybět samozřejmě nesmějí ani dvě výrazná kolečka.

Když nás takový servírovací stolek omrzí, dobře poslouží k odkládání jiných předmětů nebo třeba jako stolek na květiny.

Tradiční provedení, autor: kancelarske-zidle-123.czTradiční provedení, autor: kancelarske-zidle-123.cz

Vyberte si odstín, který se vám líbí

Servírovací stolky se vyrábějí z několika různých materiálů a samozřejmě ve škále barev. Dle místa použití volíme správný materiál. Pokud plánujeme stolek používat venku a nechávat ho tam třeba i přes noc, vyplatí se pořídit stolek z kvalitně povrchově upraveného kovu. Na doma nám však určitě postačí stolek vyrobený ze dřeva. Zde máme možnost vybrat si z množství různých odstínů, od světlého dřeva až po tmavé barvené kusy.

Vyberte si odstín dřeva, autor: levne-zbozi.comVyberte si odstín dřeva, autor: levne-zbozi.com

Kovový nejen na zahradu

Velmi lákavě vypadají také stolky vyrobené z kovu. Setkáme se jak s klasickým nerez provedením, tak s různě upravenými kovy, včetně patinovaných. Zde musíme počítat s tím, že ne všechny vydrží působení vody při umístění venku. Je tedy lepší si připlatit a netrápit se později problémy se rzí či olupováním. Kov bývá velmi často v detailech kombinován s dalšími materiály, především dřevem.

Kovový nejen do zahrady, autor: limes.czKovový nejen do zahrady, autor: limes.cz

Nápojový servírovací stolek

Oblíbené bary ve tvary globu se hlásí o svoje místo i zde. Zpracováním se jedná spíše o klasiku, kombinuje přednosti tradičního servírovacího stolku a glóbu. Nabízí tedy dostatek prostoru nejen na oblíbené nápoje a skleničky, ale také na něco dobrého k zakousnutí.

Nejen na drink, autor: koupimesi.czNejen na drink, autor: koupimesi.cz

Luxusní kousky

I mezi servírovacími stolky najdeme některé extra luxusní kousky. Většinou na sebe upozorňují už z dálky svým odlišným zpracováním. Využívají nejen tradičně používaných materiálů, ale i některých dosud zanedbávaných. Více se zde uplatňuje sklo, a to ve všech podobách, včetně vitráží. Vzácné druhy dřev, ale třeba i perleť zde má také svůj díl.

Luxusní servírovací stolek, autor: pointshop.czLuxusní servírovací stolek, autor: pointshop.cz

Snídaně do postele

Velmi praktický je také snídaňový servírovací stolek. Je podstatně menší a většinou ho lze použít i jako obyčejný podnos. Vybrat opět můžeme z řady provedení, od úplně jednoduchých celodřevěných stolků až po stolky s různě upravenou servírovací plochou – třeba s položenou mozaikou či intarzií.

Postelová varianta, autor: masiv.retro-nabytek.czPostelová varianta, autor: masiv.retro-nabytek.cz

Článek Servírovací stolek nesmí v žádné domácnosti chybět byl publikován 25. února 2011 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...