Adventní kalendář nejen pro děti

Tagy:  advent, adventní kalendář, Vánoce, prosinec, vánoční výzdoba, vánoční dekorace

Sponzorované odkazy:

Adventní kalendář nejen pro děti

Vyloupnout si čokoládovou figurku nebo objevit sáček s drobným dárkem, to je něco, co děti láká v chladných prosincových ránech z postelí. Děti však nemusí být těmi jedinými, kteří si užívají kouzlo adventního kalendáře.

Tisíc a jedna pohádka

Adventní kalendáře mají své kouzlo. Připomínají blížící se Štědrý den a přinášejí drobné dárečky už v předstihu. Adventní kalendář může mít spousty podob. Tradiční čokoládové kalendáře však nejsou to pravé ořechové. Mnohem lepší je je doplnit či nahradit lepším, zajímavějším kalendářem. Zde máme tisíce možností. Takové kalendáře můžeme vyrobit či koupit. Pozornosti by jistě neměly uniknout ani náročnější varianty, které však slibují další možnosti použití.

Sáčkový kalendář

Sáčky jsou poměrně tradičně využívány ke schovávání dárečků naplňujících adventní kalendář. Můžeme je položit do ošatky, vyrovnat na poličku, schovat po bytě nebo třeba zavěsit na větvičku. Sáčky mohou být různě velké a tím poskytnout možnost k uložení nejrůznějších dárečků. Sáčky mohou být různě dekorované. Pokud je zavěsíme na větvičku, získáme navíc půvabnou dekoraci.

Sáčky zavěšení, autor: medová kačka Fler.czSáčky zavěšení, autor: medová kačka Fler.cz

Další sáčková varianta

Vánoce jsou bohužel značně komercionalizovány. Není tedy divu, že i průmyslově vyráběné adventní kalendáře jsou často kýče, kterým chybí alespoň kapka vkusu. Přirozeně pak tedy hledáme příjemnější, originálnější varianty. Jednou z nich může být například kalendář sestávající z 24 pravidelně rozmístěných sáčků. Perfektně volené barvy a zajímavé dekorování z něj vykouzlí skutečnou radost.

Adventní kalendář v novém kabátku, autor: atelier-zuza Fler.czAdventní kalendář v novém kabátku, autor: atelier-zuza Fler.cz

Adventní kalendář 2 v 1

Líbí se vám zajímavé, originální věci? Do této kategorie můžeme zařadit třeba tento adventní kalendář. Na první pohled vypadá jako textilní vánoční stromeček, při bližším prozkoumání však zjistíme, že je to adventní kalendář. Jsou na něm totiž jako ozdobičky připevněny mašličkou drobné sáčky na dárečky.

Kalendář 2 v 1, autor: vokra Fler.czKalendář 2 v 1, autor: vokra Fler.cz

Adventní stromeček

Velmi originální adventní kalendář potěší svoje majitele možností něco vytvořit. Sestává z jednotlivých nálepek, které jsou den po dni přidávány tak, aby poslední dílek přidaný na Štědrý den dotvořil stromeček.

Originální vánoční stromeček, autor: lepeeto Fler.czOriginální vánoční stromeček, autor: lepeeto Fler.cz

Adventní kalendář pro dospělé

I dospělí si jistě rádi užijí adventní kalendář. Použít můžeme ten pro děti, rozdíl pak bude nejspíš v náplni. Máme zde celou řadu možností. Vždy volíme v závislosti na chutích a zálibách budoucího majitele. Při jeho přípravě můžeme skutečně popustit uzdu fantazii a schovat do něj kupříkladu lístky do divadla, poukaz na masáž nebo třeba masku na vlasy.

Článek Adventní kalendář nejen pro děti byl publikován 2. prosince 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...