Kalendáře atypického designu

Tagy:  kalendář, kalendáře, nástěnný kalendář, papírový kalendář, atypický kalendář, exkluzivní kalendář, nevšední kalendář, čas, měření času

Sponzorované odkazy:

Kalendáře atypického designu

Kalendáře byly, jsou a i nadále budou důležitou součástí lidského života, jelikož nám udávají aktuální datumové informace. Klasikou jsou kalendáře papírové, které můžeme mít nejen na stole, ale také pověšené na zdi. Ovšem i zde je nutná inovace, která nezmění ubíhající čas, ale změní podobu kalendářů, které by se díky nápaditému vzhledu lépe začlenily do interiéru.

Následující řádky budou věnovány nejpodivuhodnějším, nejzajímavějším a nejoriginálnějším kalendářům, které dokáží změnit celkový zhled interiéru.

Inkoustový kalendář

Španělský návrhář Oscar Diaz představil atypický kalendář, která funguje na bází barevného inkoustu. Kalendář je výjimečný především ve svojí dvojí podobě, nejenže vám sdělí datum, ale také zobrazí unikátní nástěnné umění. Kalendář absorbuje inkoust, který slouží pro vybarvení číslic na zdi.

atypické pojetí inkoustu ve spojení s kalendářematypické pojetí inkoustu ve spojení s kalendářem

Květinový kalendář

Papírový kalendář, který zároveň slouží jako váza pro živé, sušené či umělé květiny. Do esteticky navrženého květináče lze umístit sezónní květiny, čím do interiéru přineseme určité kouzlo a kousek přírody. Lineární tvar kalendáře vypadá nejen inovativně, ale také exkluzivně a trendy.

velmi vkusné a originální začlenění kalendáře do interiéruvelmi vkusné a originální začlenění kalendáře do interiéru

Kalendář z jablek

Tento typ kalendáře nám přináší nejen pojem o čase, ale také pojem zdravého životního stylu. Abychom měli přehled o tom, kolikátého dnes je, musíme sníst každý den jedno jablko. Kalendář obsahuje trubici vyrobenou z odolného plexiskla, která je naplněna jablky podle počtu dní v měsíci. Na konci měsíce je nutné trubici s jablky opět naplnit a pokračovat v pojídání tak dlouho, dokud vám jablka úplně nedojdou nebo dokud nenajdete jinou alternativu.

pro milovníky jablekpro milovníky jablek

Zdroj: http://www.thedesignblog.org/…to-the-decor

Článek Kalendáře atypického designu byl publikován 1. června 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...