Interiérový minimalismus v bílé

Tagy:  barva, barvy, interiérové barvy, barvy v bytě, interiér, minimalismus, minimalistické prvky, vzdučnost, moderní interiér, nábytek, dům, byt, dekorace, styl

Sponzorované odkazy:

Interiérový minimalismus v bílé

Dle psychologů hrají barvy v interiéru nesmírně důležitou roli, která má dopad nejen na celkovou atmosféru prostoru, ale i na zdraví a spokojenost bydlících. Psychologové radí, volit barvy neutrální, které neublíží prostoru ani psychice.

Pokud patříte mezi vyznavače minimalismu, nechejte se inspirovat velmi povedeným loftovým bytem, jehož autorem je Poteet Architects. Téměř úplně bílý interiér je ideálním prostorem pro prezentaci uměleckých předmětů, kterých není v bytě málo.

Interiér působí vzdušně, velmi čistě, prostorně – splňuje tedy hlavní minimalistické požadavky a nabízí úžasné místo k žití. Kombinace světlých prostor ve spojení s denním světlem, které do interiéru proniká velkými okny, působí na přítomné velmi pozitivním dojmeme.

Fotogalerie je sestavena z reálných fotek, všimněte si, že prostor není zbytečně zatížen mohutným či přebytečným nábytkem. Prostoru dominuje pouze funkční nábytek potřebný k pohodlnému a komfortnímu žití. Zbytečné drobné dekorace jsou nahrazeny uměleckými předměty, zde vsadili na heslo „méně je někdy více“ a vydařilo se.

Ovšem, nebráním se podotknout to, že na některé může interiér působit příliš sterilně, neosobně. To je ovšem věc názoru a v našem případě především aktuálního designového trendu, který je v tomto případě jednoznačně „in“.

elegance interiéruelegance interiéru
vzdušnost a prostornostvzdušnost a prostornost
vše v barvě bílévše v barvě bílé

zdroj: http://www.digsdigs.com/…terior-decor

Článek Interiérový minimalismus v bílé byl publikován 15. října 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...