Sedací soupravy z kůže jsou ozdobou každého interiéru

Tagy:  sedačka, sedací souprava, pohovka, atypická sedačka, kožená sedačka, kůže, sedačka z kůže

Sponzorované odkazy:

Sedací soupravy z kůže jsou ozdobou každého interiéru

Sedací nábytek, pojem vskutku rozmanitý, avšak dosti výstižný, neboť jeho hlavní úlohou je nabídnout svým uživatelům komfortní posezení. K nezbytnému vybavení obývacího pokoje patří sedací souprava, která v interiéru plní tři role: odpočinkovou, společenskou a designovou.

Tuzemský trh nabízí neskýtané možnosti

Kožené soupravy zažívají v posledních letech opravdový boom, tudíž není divu, že na rozsáhlou poptávku plně reaguje nabídka. Designéři i výrobci se předhánějí, snaží se na trh uvést model, který nebude mít příliš velkou konkurenci. Boj je však velmi těžký, avšak pro zákazníka příznivá zpráva, neboť je z čeho vybírat.

Vedle rozmanité škály barev, které nekončí pouze u jednobarevných provedeních, lze vybírat velikost, tvar či kombinace různých materiálů. K designovým výstřelkům patří kombinovaná barva kůže, která může imitovat kůži zvířat, především zebry (v bílo-černém odstínu) nebo lva (v odstínu zlato-černém). Tyto varianty však patří k exkluzivitám na trhu, což se samozřejmě promítne i do jejich ceny.

nekonečná škála stylů, tvarů i velikostínekonečná škála stylů, tvarů i velikostí

Kvalita a trvalé hodnoty kožené sedačky

Kůže, jako přírodní materiál, se velmi snadno dokáže přizpůsobit klimatickým podmínkám každého interiéru. Na rozdíl od jiných materiálů, které po určité době ztrácejí na kvalitě, je tomu u kůže právě naopak – s plynoucím časem se kvalita sedací soupravy zvyšuje.

Hebkost povrchu sedací soupravy zamezuje usazování prachu a prachových částic a neposkytuje domov bakteriím ani roztočům. To je příznivá zpráva především pro alergiky, neboť pořízení kožené sedací soupravy jim zaručí zdravý život.

v různých barevných provedeníchv různých barevných provedeních

Aktuální trendy design

Současným designovým trendem je jednoduchost, minimalismus, elegancí a střídmost. To platí nejen o barevné paletě, ale také o tvaru a velikosti, kterým sedací soupravy disponují.

Z barevné škály jsou aktuálně v módě odstíny krémové, vanilkové, čokoládové nebo černé. Tvar kožené sedací soupravy by měl být jednoduchý, v oblých liniích, s elegantními doplňkovými prvky.

Závěrem

Vkus každého z nás je odlišný, a tak nezbývá nic jiného, než vybrat si takovou sedací soupravu, která se bude líbit nejen našemu oku, ale také stávajícímu interiéru. Při výběru mějme na mysli, že pro vytvoření moderní domova je podstatné, snoubit nábytek s interiérem.

při výběru je rozhodující stylpři výběru je rozhodující styl

Článek Sedací soupravy z kůže jsou ozdobou každého interiéru byl publikován 25. září 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...