Moderní stolování v japonském stylu

Tagy:  hůlky, japonské hůlky, stolování, příbor, japonsko, dekorace, dekorace stolu, skleničky, dekorace skleniček, prstýnky na skleničky, jídelní stůl, prostírání

Sponzorované odkazy:

Moderní stolování v japonském stylu

Slavnostně nebo vkusně prostřený stůl nepatří pouze k záležitostem, které se týkají svátečních dní či výjimečných událostí. Kvalitně a vkusně prostřený stůl by měl být každodenní samozřejmostí, nikoliv výjimečnou situací.

V našich podmínkách je zvykem klasické prostírání, které se skládá z podložky pod talíř nebo skleničku. Detailnější prvky, kterými jsou např. ozdoby pohárků, prostírání či netradiční jídelní pomůcky, nejsou až tak příliš využívané. Změna je život, a tak se pojďme podívat, jak se stoluje jinde.

Japonské hůlky – pro někoho samozřejmostí, pro jiného nepředstavitelným jídelním nástrojem, se kterým se nelze najíst. Ovšem nejsou hůlky, jako hůlky. Originální, ručně zpracované hůlky Mutsumi Hashi jsou pospojovány tradičními provázky – uzly Mizuhiki. Výroba hůlek kombinuje japonská papírová vlákna (tkaný papír), která jsou pospojována vodou, speciálním lepením a hedvábím.

Pojem „Mutsumi-Hashi (hůlky)“ vyjadřuje pocit „vychutnávat jídlo s milovanou osobou.“ MIZUHIKI vytváří ještě šťastnější jídlo, dynamický pohyb, otevřené srdce, pocit tepla a solidarity mezi stolujícími.

Zajímavým doplňkem je i dekorace skleničky, v podobě kvetoucího uzlu, vyjadřující okvětní lístek broskve kvetoucí na jaře.

dokonalý detail prostírání – přehled barev a stylůdokonalý detail prostírání – přehled barev a stylů
zdobení hůlekzdobení hůlek
přehled "prstýnků na skleničkypřehled "prstýnků na skleničky
nádherně čisté, perfektní linie, stylovost a preciznostnádherně čisté, perfektní linie, stylovost a preciznost

Zdroj: http://mayflo.com/…opsticks.htm

Článek Moderní stolování v japonském stylu byl publikován 20. září 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...