Dlaždice a dlaždičky, které frčí

Tagy:  koupelna, dlažba, dlaždička, dlaždice, obklady, podlaha, krytina, kuchyň, chodba, hala

Sponzorované odkazy:

Dlaždice a dlaždičky, které frčí

Už se vám někdy stalo, že jste obdivovali krásu dřevěných parket a pak byli vyvedeni z omylu? Zahlédli jste perfektně opracovaný kámen na koupelnových zdech? Pak jste se setkali s novými trendy, produkty návrhářských dílen.

Věčnost jistá

Dlaždice, dlaždičky i podlahová dlažba je něco, co z našich domovů jen stěží zmizí. Navíc jejich dříve oceňované kvality jsou dnes ještě posilovány moderními výrobními technologiemi, třešinkou na dortu je pak jejich design. Jedná se o něco, co je odzkoušené generacemi a na co nedají bytoví designeři dopustit.

Barvy, veselost a hravost

Naše interiéry se stávají veselejšími. Barvy do nich prostě patří a návrháři obkladů a dlažeb to moc dobře vědí. Dobře zvolená barevná kombinace nás doslova probudí k životu. Třeba koupelna je výborným místem, kde sílu barev využít. Není nic lepšího, než nastartovat den plný energie v koupelně s pozitivně laděnými obklady.

Barevné obklady a dlažba jsou také výrobně využitelné v moderních interiérech. Například velkoformátové červené a bílé dlaždice nemají chybu.

Výrazná červená ve velkém formátu, autor: Koupelny-obselka.czVýrazná červená ve velkém formátu, autor: Koupelny-obselka.cz

Dřevěné dezény

Dřevo je velmi oblíbený materiál, jeho využití má však jistá omezení. Jeho zatížitelnost je limitovaná, navíc použití v prostorách s vysokou vlhkostí je také nejednoduché. V koupelnách se proto se dřevem setkáváme ojediněle, obvykle pouze v podobě doplňků a dalších drobností. To je ale velká škoda, jelikož dřevo propůjčuje prostoru teplo, příjemnou, domácí atmosféru.

Obklady a dlažba s dezénem dřeva je skvělou možností, jak využít krásu dřeva a zároveň se vyhnout obtížné údržbě. Na trhu je ohromné množství variant, každý mám možnost si vybrat právě to jeho „dřevo“.

„Dřevěná“ podlaha, autor: Koupelny-obselka.cz„Dřevěná“ podlaha, autor: Koupelny-obselka.cz

Umělý kámen

Dalším přírodním materiálem oblíbeným pro jeho vzhled je kámen. I ten můžeme nahradit obklady a dlažbou ve stejném dezénu. Výhody to přináší podobné jako u dřeva. Často navíc ušetření práce a peněz.

Další přírodní motivy

Příroda je bezednou studnicí inspirace. Designéři se na ni proto stále obrací a čerpají z ní nápady pro nové návrhy dlaždic. Nalezneme tak na nich jak zvířecí motivy, tak vzory inspirované v říši rostlin.

Přírodou inspirované dezény, autor: Koupelny-obselka.czPřírodou inspirované dezény, autor: Koupelny-obselka.cz

Velký formát je v kurzu

Velkou oblibu si získaly velkoformátové obklady a dlažby. Dobře korespondují s novými trendy, navíc vypadají skvěle, dobře jsou na tom také s údržbou. Minimum spár potěší nejednu hospodyňku. Ve velkých formátech jsou k dostání všechny typy dlažby i obkladů.

Velkoformátové obklady, autor: Koupelny-obselka.czVelkoformátové obklady, autor: Koupelny-obselka.cz

Článek Dlaždice a dlaždičky, které frčí byl publikován 5. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...