Kávovar, cesta k perfektnímu espressu

Tagy:  káva, kávovar, espresso, domácí spotřebiče, kuchyň, pohoštění, mlýnek, elektrospotřebiče

Sponzorované odkazy:

Kávovar, cesta k perfektnímu espressu

Káva a její popíjení se stalo pevnou součástí života nejednoho z nás. Proto, abychom si ji co nejlépe vychutnali, můžeme udělat stále více. K lepším kávovým zážitkům nám totiž pomohou nové kávovary. Můžeme se tak těšit na ještě lepší espresso, a to přímo u nás doma či v kanceláři.

Dívejte se pozorně

Jednotliví výrobci kuchyňských pomocníků se doslova předhánějí v tom, kdo přinese na trh zajímavější výrobek. Je ovšem třeba počítat s tím, že není všechno zlato, co se třpytí, a naopak že zdánlivě nezajímavý produkt může přinést spoustu výborné kávy. Vyplatí se tedy otevřít oči a porozhlédnout se.

Stanovte si požadavky

Pokud uvažujete o koupi kávovaru na espresso, stanovte si požadavky na přístroj. Cena, design nebo třeba značka hrají jistou roli. Volit můžete také mezi přístroji disponujícími dalšími funkcemi, vhodnými například pro přípravu dalších kávových nápojů.

Jediné, s čím musíte počítat v každém případě, je vybavení kávovaru vysokotlakým čerpadlem nebo pákovým mechanismem pracujícím na bázi vodního lisu, jedině to zajistí přípravu espressa.

Kávovar DELONGHI ESAM 3000 BKávovar DELONGHI ESAM 3000 B

Káva jako od „profíka“

Skuteční milovníci kávy a kávových nápojů jistě zatouží po profesionálně připravené kávě. I to si můžeme v našich domovech a kancelářích dopřát, ovšem pouze když si dobře vybereme a něco připlatíme.

Tím, co nám zajistí výrobu té nejlepší kávy, je pákový kávovar. Ten je velmi podobný těm z kaváren, ovšem v menším vydání. I jeho použití je stejně snadné, rovněž tak údržba. Pro přípravu kávy v tomto typu přístroje můžeme pak využít různé typy kávy, výsledek bude vždy zaručený.

Nesmíme zapomínat na to, že dobrá káva vyžaduje použití kvalitních surovin. Tím se zde myslí čerstvě namletá dobře upražená káva. S tím souvisí i výběr přístroje, který nám ji namele. Na mlýnek tedy rozhodně nesmíme zapomenout. Naopak s čím se musíme rozloučit, že skladování mleté kávy, protože ta velmi rychle ztrácí na kvalitě a snižuje výsledný efekt.

Automatika na trhu s kávovary

I u kávovarů se setkáme s přístroji plně automatickými. Jejich výhodou je snadnost přípravy, ke které nám stačí vsypat zrnkovou kávu, stisk jednoho tlačítka se pak postará o zbytek. Jeho používání však vyžaduje často náročnější údržbu, výsledné espresso také nedosahuje takových kvalit.

Mlnek na kávu CONCEPT KM-5002 VALENTINOMlnek na kávu CONCEPT KM-5002 VALENTINO

Je libo cappuccino?

Pokud máte v oblibě cappuccino nebo jakýkoliv jiný kávový nápoj, nepřijdete zkrátka. Šlehač mléčné pěny je totiž také běžně k dostání, a to buď jako pevná součást kávovaru, nebo jako vyjímatelná komponenta.

Článek Kávovar, cesta k perfektnímu espressu byl publikován 7. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...