Červenec na zahradě

Sponzorované odkazy:

Červenec na zahradě

Máme tu konečně léto a prázdniny a s nimi spojený odpočinek. Majitelé zahrad a zahrádek však budou muset i v červenci vyhrnout rukávy a trochu pracovat. Zahrada totiž nepočká, až budete mít čas. Naštěstí té práce nebude tolik, pokud pravidelně o zahradu pečujete.

Měsíc červenec je měsícem údržby

Růže stříhejte koncem července nebo začátkem srpna. Ošetřete holé stonky fungicidním / insekticidním koktejlem, abyste zabili vajíčka hmyzu a případné napadení houbami. Růže můžete i v červenci přihnojit. spóry hub. Krmte růží dle vlastního výběru. Nezapomeňte na to, že je vždy dobré zalévat růže brzy ráno.

I o listnaté ovocné stromy, keře a vinnou révu je nutné se začátkem července postarat. Křehké keře raději prořezávejte v září. Patří sem rostliny jako je například ibišek. V žádném případě nestříhejte keře kvetoucí na jaře, u na podzim kvetoucích popínavých rostlin odřízněte dřevité kousky.

Bylinné trvalky jako bergamot, šalvěj, kočičí máta, echinacea a okrasné trávy, lze nyní ostříhat.

Červencové úkoly pro zahradníky

Červenec je také nejlepší čas pro výsadbu a přesazování růžových keřů a listnatých stromů, jako jsou javory a břízy, když jsou v klidu. To jim poskytne dostatek času, aby se usadily a příští podzim vás odmění svým krásným vzhledem.

Můžete se pokusit svou zahradu oživit novými rostlinami v květináčích, přidat nové dekorace, závěsné květináče, vyrobte nové vyvýšené záhonky. Popřemýšlejte o tom, zda by nešla na vaši zahradu umístit nová nádoba na sběr dešťové vody, aby byla vaše zahrádka ekologičtější.

Také u odkvétajících květin nezapomeňte sbírat semínka a odstraňovat odumřelé části rostlin.

Bohužel se i nyní v červenci musíte postarat o to, aby vaše záhonky nebyly plné plevelu. To samé platí i o trávník. Konstantně se o trávník starejte o – nesekejte jej příliš často, protože by vám jej mohlo nenechavé sluníčko spálit.

Postupně sklízejte svou úrodu. Usušte si letní bylinky na zimu, jistě se při nachlazení budou hodit.

Nezapomeňte se pro samou práci na zahradě postarat i o interiérové květiny. Můžete je nyní přenést ven, osprchovat, přesadit. Zkuste si přebytky vyměnit se známými, či sousedy.

V létě se často griluje, a proto se po každém použití grilu postarejte o to, aby byl čistý a připravený na další party. A nezapomeňte si i odpočinout.

Červenec je především čas na odpočinek, načerpání nových sil a přemýšlení – zejména o tom, jaké skvělé nové nápady chcete na jaře realizovat ve své zahradě… užívejte si léto!

Článek Červenec na zahradě byl publikován 2. července 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...