Každý milovník kávy by měl mít doma dokonalý kávovar. Jak ho vybrat? II. díl

Sponzorované odkazy:

Každý milovník kávy by měl mít doma dokonalý kávovar. Jak ho vybrat? II. díl

předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak si vybrat kávovar, který bude vyhovovat vašim potřebám.

Obstojný kávovar vám zvládne vyrobit hned několik druhů kávy – od espressa až po laté, či cappuccino. Na rozdíl od fench pressu, či rychlovarné konvice téměř bez práce. I klasické přístroje na espresso vyžadovaly napěchování kávy a trochu znalostí o přípravě kávy, což vám zde odpadá.

Podle vašich zvyklostí a velikosti rodiny si vyberte kávovar i podle toho, zda zvládne vyrobit dvě kávy najednou, či připravuje každý šálek zvlášť. Kávovary na jeden šálek jsou pro lidi, kteří si v rodině kávu vychutnávají sami, či žijí single a nechodí k nim často návštěvy. Takovým bude stačit klasický kávovar na kapsle. Ten se však vůbec nevyplatí pro větší rodiny a milovníky kávy, protože kapsle dost lezou do peněz a zatěžují rodinný rozpočet.

Nemáte-li potíže s financemi, vyberte si plnoautomatický kávovar, který dokáže uspokojit jak single človíčka, tak i velkou rodinu, ve které kávu milují. Dokáží uvařit kávu pro velkou rodinnou snídani, ale i na večírky a oslavy. Některé kávovary disponují i funkcí přihřívání kávy, kterou oceníte, pokud neustále někde pobíháte a často zapomenete, že jste si kávu vůbec dělali. To ocení zejména maminky s neposednými dětmi, které si svou ranní kávu zvládnou vychutnat často až odpoledne.

Kávovar byste si měli vybírat také podle jeho velikosti. Než se vydáte do obchodu pro nový kávovar, popřemýšlejte, kam si jej umístíte. Máte místo na kuchyňské lince? Anebo si zřídíte svůj kávový koutek, kde si budete kávu vychutnávat? Nejste-li omezeni místem, nemusíte velikost přístroje příliš řešit, máte-li malou kuchyň, musíte počítat s tím, že si budete muset pořídit kávovar menších rozměrů.

Až si pořídíte kávovar, nezapomeňte se o něj také řádně starat. Jakou vyžaduje údržbu? Určitě stačí čas od času otřít, vylít vodu, vysypat použitou kávu. Čas od času budete muset kávovar řádně odvápnit pomocí speciálního prostředku. A také nezapomeňte na výměnu filtrů na vodu, aby vaše káva stále dobře chutnala.

Článek Každý milovník kávy by měl mít doma dokonalý kávovar. Jak ho vybrat? II. díl byl publikován 28. března 2023 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...