Kniha jako designový květináč

Tagy:  kniha, květináč, obal na květinu, atypický květináč, pokojové rostliny, květináče, knihy

Sponzorované odkazy:

Kniha jako designový květináč

Interiérové dekorace dokáží zútulnit domov a navodit příjemnou nebo moderní atmosféru. Nabídka dekoračních předmětů nemá hranice, což nám do určité míry ztěžuje výběr toho správného předmětu. Dekorace nabývají na cennosti také tehdy, pokud jejich využití není ryze výstavní, ale také praktické či ekologické.

Inspirujícím řešením může být kniha, která slouží jako nádoba pro umístění nejrůznějších druhů pokojových rostlin. Toto ekologické řešení inovativního květináče umožňuje jednoduchou recyklaci, a to v podobě nejrůznějších románů či odborné literatury.

Milovníci literatury a knih by mohli s tímto stylem osázení květin značně nesouhlasit, ale pokud se na to budeme dívat z ekologického a praktického hlediska, jedná se o vydařený nápad. Autorem této myšlenky a projektu Gartenkulter je italská společnost, která v recyklaci nevyužitých předmětů vidí budoucnost.

Knižní květináče jsou vyrobeny vesměs z nepoužívaných knih, ve kterých se vybuduje speciální těsnění a tím se kniha může stát domovem pro menší druhy pokojových rostlin.

Říká se, že kniha je moudrem lidstva a rostlina jeho životem, a pokud se tyto dvě komodity spojí v jednu, vznikne něco úžasného, fantastického. No, posuďte sami, zda se vám tento styl osázení rostlin zdá být praktický a přínosný pro váš domov.

ekologické řešení – užitečná recyklace starých knihekologické řešení – užitečná recyklace starých knih

Zdroj: http://dornob.com/…ndoor-plants

Článek Kniha jako designový květináč byl publikován 20. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...