Využijte prostor v malém bytě na maximum

Tagy:  byt, úložné prostory, krabičky, skříně, úložný systém, nábytek

Sponzorované odkazy:

Využijte prostor v malém bytě na maximum

Malý byt je praktický kvůli placení nájmu, co se života v něm týče, může být značně ztížený. Pokud nám velikost bytu nevyhovuje existuje řada možností, jak s tím něco udělat. V 1+1 5 lidí skutečně žít nemůže, udělat z bytu plnohodnotný domov pro 1 až 2 osoby jde však hravě.

Příprava na bydlení

Stěhujeme-li se do malého bytu, je potřeba mít na paměti, že veškerou keramiku po babičce spolu s každým papírem, který jsme kdy popsali do našeho nového domova prostě a jednoduše nevtěsnáme. Přeci jen však zůstane mnoho věcí, které je nezbytné si ponechat. Právě z tohoto důvodu je velmi důležité dobře vyřešit úložné prostory. Ty lze zakomponovat i do malých místností. Obecně je také dobré dbát na to, aby v malém prostoru nebylo vidět příliš mnoho věcí, které by mohly vzbuzovat dojem nepořádku a chaosu.

V boji s přílišném množství drobných věcí, které nemáme kam uložit nám velmi pomohou krabice a krabičky, které schováme pod postel, vyskládáme na police, vyrovnáme je do skříně či umístíme jednoduše ke zdi. Některé jsou moc pěkné a tím, jak se říká, zabijeme dvě mouchy jednou ranou.

Kulaté fialkovo-bílé kostičkované krabičky můžeme skládat na sebe a vy bytě budou užitečné a ještě k tomu nadělají parádu. Ani je nemusíme schovávat, v prázdném rohu se budou skvěle vyjímat. Stylové pruhované krabice se budou hodit do podobně barevného interiéru. Úschovny, které vypadají jako ze dřeva skvěle zapadnou téměř do každého pokoje. Veselé obrázky udělají z obyčejných krabic zajímavý bytový doplněk. Jednoduché stylové krabice se nám v malém bytě budou rozhodně hodit!

Multifunkční nábytek

V malých bytech bohužel není dostatek prostoru na to, abychom do něj vtěsnali veškerý nábytek, který potřebujeme. Musíme proto volit takové varianty, které nabízí více možností využití. Rozkládací sedačkou to začíná. Ta poslouží k posezení pro nás i návštěvu. V bytě o jedné místnosti také zcela přebere funkci ložnice. Vejde-li se do bytu postel i rozkládací pohovka – může posloužit jako nocleh pro návštěvu. Další komplikovanou otázkou jsou stoly, které k mnoha věcem potřebujeme. Je dobré vybírat takové, které lze použít vícero způsoby. Barový pultík může posloužit nejen jako jídelní stůl, ale také jako místo pro náš notebook. Nedostatečně bývají v bytech využívané police a volné rohy místností.

Článek Využijte prostor v malém bytě na maximum byl publikován 14. června 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...