Vyberte si pohovku

Tagy:  obývák, obývací pokoj, sedačka, sedací souprava, sofa, pohovka, křeslo, lenoška

Sponzorované odkazy:

Vyberte si pohovku

Pohovka je nezbytnou součástí každého obývacího pokoje a kvalitní sedací souprava vydrží mnoho a mnoho let. Na současné době je skvělé to, že je bohatý výběr mezi moderním nábytkem ale i tradičními kousky v oblíbeném anglickém stylu.

Moderní sedací soupravy

V současnosti se sedací soupravy vyrábí z množství nejrůznějších materiálů, nejčastěji bývá využíváno kovu, dřeva a přirozeně také textilií. Stručně a jasné se moderní styl mezi pohovkami nedá definovat, jelikož má skutečně velké množství podob. Obvykle je užíváno jasných ostrých linií a moderní sedačky bývají jednoduché, nezdobené. Aktuální jsou ostré hrany a jasné barvy. Sedačky ve výrazných odstínech zelené a červené bodují asi nejvíce. Stále oblíbená je také světle krémová a černá. Textilie i kůže je využívána jako velmi příjemný povrch. Moderní pohovky mohou mít mnoho originálních podob, jsou například bez opěrek pro ruce, jsou netradičně nízké či neobvykle tvarované. Obvykle však platí především jednoduchost a strohost.

Moderní pohovky bývají často umisťované nikoli ke zdi ale do místnosti, kde působí jako výrazný prvek svou barevnou odlišností od zbytku interiéru. S barvou sedačky pak lze sladit několik doplňků, jako jsou záclony či bytové dekorace a moderní obývací pokoj je na světě.

Něžná bílá, autor: ivy style33Něžná bílá, autor: ivy style33

Klasické pohovky

Klasické pohovky nemají žádné vyhranění, jedná se o pohodlné sedací soupravy spíše oblých tvarů, které již nejsou tak strohé jako je většina moderních sedaček. Mohou být zdobené a textilie, kterou jsou potažené bývá velmi často vzorovaná. Pohovka by měla korespondovat s ostatním nábytkem a v interiéru obvykle nijak nevyčnívá. Sedací soupravy bývají tvořeny pohovkou, může být i rohová, a jedním či více křesly.

Fialová jednoduchost, autor: healsFialová jednoduchost, autor: heals

Anglický venkovský styl

Mnoho lidí se přiklání k tradicím a nové moderní projevy se jim příliš nezamlouvají. Pokud hovoříme o nábytku, je podobně jako v módě zaznamenáván velký pokrok. Chceme-li se držet tradičního pojetí a zařizovat tak i obývací pokoj, můžeme se nechat inspirovat tím, jak tomu bylo dříve na anglickém venkově. Pohovky byly menších rozměrů, zdobené a k jejich výrobě bylo využito dřeva a textilii v jemných barvách, nejčastěji s květinovým vzorem. Květiny jsme pak nacházeli i na polštářcích, záclonách, ubrusech a dalších. Anglický styl je oblíbený pro svojí eleganci a anglický venkovský styl pro domáckost, kterou prosytí celý domov.

Článek Vyberte si pohovku byl publikován 20. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...