Změňte nudně vymalované pokoje

Tagy:  pokoj, barva, kuchyň, jídelna, pokoj, obývací pokoj, tělocvična, strop, stěna

Sponzorované odkazy:

Změňte nudně vymalované pokoje

Při zařizování nového bytu či domu je vše vzrušující a každý detail volíme velmi pečlivě. Vymalování pokojů je bohužel záležitostí, u které se stále ještě mnoho lidí drží zpět a bojí se nebo nechce experimentovat. Přitom je to tak snadný způsob jak dát interiéru atmosféru a proměnit jej v uklidňující příjemné místo či energický kreativní kout. Pomocí barev a jejich kombinací lze dosáhnout velikého dojmu.

Před malováním

Ať už zařizujete nový interiér, nebo malujete ve svém starém domě, zamyslete se nad účelem jednotlivých místností a určete si, jak chcete, aby vypadaly a působily. Bílá jako barva stěny skutečně může zcela vymizet. Barevné oživování stěn vždy nemusí nutně znamenat vymalovat celý byt a to od stropu k podlaze. V některých místnostech postačí i drobné úpravy, ale k tomu se dostaneme níže.

Krátký přehled barev

Ne všechny barvy jsou do jednotlivých místností vhodné. Proto je dobré v krátkosti si shrnout nejpoužívanější barvy a přiřadit k nim místnosti, ve kterých mohou být k malbě bez problému použity. Černá může být použita v koupelně, někdy si ji do pokoje žádají starší děti do svých pokojíčků. Raději by však neměla být černá nad ostatními barvami v převaze. Červená je až příliš výrazná barva, která se pro své působení hodí spíše **do tělocvičny*. V místnostech ji můžeme použít ale rozhodně ne jako dominantní barvu. Oranžová se hodí do obývacího pokoje, haly či studovny. Žlutou můžeme použít k vymalování jídelny či kuchyně. Zelená pasuje do koupelny či ložnice a modrá zrovna tak. Růžovou barvu můžeme použít v ložnici.

I růžová může být vkusná, autor: JolanteI růžová může být vkusná, autor: Jolante

Zapomeňte na obyčejnou malbu

Barvy máme vybrány, teď stačí pustit se do práce. Při malování jednotlivých místností nemusíme experimentovat pouze s barvami, ale také s malováním samotným. Již nemusíme natírat čtyři stěny a strop. Velmi moderní pokoj získáme zapojením naší fantazie a kreativity. Vymalujte strop výrazně odlišnou barvou či v pokoji zkombinujte barvy 2. Strop a jedna stěna mohou být v jedné barvě, zbytek v jiné. Lze také natřít jen širší pruh těsně pod stropem. Možností je tak mnoho. Stačí se zamyslet a přijít na tu nejhezčí kombinaci barev. K ozvláštnění interiéru postačí natřít jednu stěnu, což nestojí mnoho práce a výsledek stojí za to!

Článek Změňte nudně vymalované pokoje byl publikován 26. března 2010 v 00.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...