Hrnek obehnán čárovým kódem

Tagy:  hrnek, hrneček, beep mug, colin o´dowd, keramický hrnek, čárový kód, nádobí

Sponzorované odkazy:

Hrnek obehnán čárovým kódem

Každý den přicházíme do styku s čárovými kódy, vyskytují se na obalech potravin, visačkách či pevných štítcích. Jsou téměř všude, obklopují nás ze všech stran.

Čárové kódy vnímáme pouze jako prostředek, který prodejcům umožňuje identifikovat zboží a při placení nám, kupujícím, odhalí svoji finanční hodnotu. Jsou vnímány pouze jako praktický, nikoliv estetický přínos, jsou přehlíženy a považovány za jakýsi standard, který k výrobku neodmyslitelně pat­ří.

Designér, Colin O'Dowd, však chtěl světu ukázat, že i dnes je možno začít čárový kód vnímat jako estetický prvek, nad kterým se budou zákazníci pozastavovat. Obyčejnému, keramickému hrnku bílé barvy vtiskl unikátní podobu, kterou představuje právě čárový kód. Zde se poprvé kombinuje stránka praktická i designová, čárový kód se na pokladně načte přímo z povrchu hrnku a v interiéru představuje atypické ztvárnění. Zjednodušeně lze říci, že Colin O'Dowd dal obyčejnému hrnku nevšední vizuální podobu i funkční účel.

Někdy stačí opravdu velmi málo k docílení nevšedního designu, který lze praktikovat na základě bohaté fantazie nebo špetky rozumného myšlení.

atypický design stolní keramikyatypický design stolní keramiky
užitečná myšlenka převedena do praxeužitečná myšlenka převedena do praxe
informace o výrobci včetně odkazu na webové stránkyinformace o výrobci včetně odkazu na webové stránky

Zdroj: http://design-milk.com/…-colin-odowd

Článek Hrnek obehnán čárovým kódem byl publikován 20. února 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Ing. Šárka Jalčová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...