Zahrada v předjaří, je něco, co již můžete dělat v únoru?

Sponzorované odkazy:

Zahrada v předjaří, je něco, co již můžete dělat v únoru?

Říká se, že štěstí přeje připraveným. Nemůžete-li se již dočkat, kdy oprášíte své zahradnické náčiní a budete moci vyrazit na zahradu, abyste byli v sousedství právě Vy, kdo bude mít letos tu nejkrásnější zahradu, pak čtete správný článek. A ne, nezbláznili jsme se, i v únoru, kdy v našich podmínkách není příliš teplo, existuje spousta drobných prací, které můžete pro vaši zahradu, či zahrádku udělat. Které to jsou?

Pokud čtete náš blog pravidelně a řídíte se našimi radami, jistě máte pečlivě spravené zahradní stroje a pomocníky, umyté květináče a nářadí, perfektně přikrytý a uklizený zahradní nábytek. Vaše stromky jsou zachumlané a chráněné před okusováním. Pakliže jste na podzim na něco zapomněli, jistě není pozdě si v dílně pořádně uklidit, nechat seřídit motorovou pilu, či sekačku, dokud nebudou na jaře v drobných servisech kilometrové fronty.

Objednejte si nový zahradní nábytek nyní – probíhají až neuvěřitelné slevy, pakliže si vaše zahrada zaslouží nové posezení – nejlepší čas pro jeho nákup je nyní, stejně tak vířivky, menší zahradní bazény, ozdobná jezírka – vše je nyní ve slevách. Až budete brouzdat po internetu, do nákupního košíku si přihoďte nová semínka, cibulky, nové holínky, motyčky apod. Až začne v březnu zahradní sezóna, budete mít skvělý pocit, že jste vše nakoupili za poloviční ceny.

Můžete si začít vytvářet seznam nutných jarních prací na zahradě, ať máte vše poctivě naplánováno. Projděte si zásoby vlastnoručně sesbíraných semínek a cibulek a pečlivě zkontrolujte, zda vám přes zimu nezplesnivěly. Pomalu, ale jistě můžete připravovat drobné květináčky na předpěstování sazeniček, kontrolu si zaslouží i váš skleník, či pařník, zda vydržely nánosy sněhu a neobjevily se v nich nezvaní návštěvníci v podobě škůdců.

Svrbí-li vás nedočkavostí prsty a chybí vám „hrabání“ v hlíně? Nasměřujte svou pozornost na své interiérové květiny, pečlivě je umyjte od prachu, prostříhejte, namnožte, vyměňte jim zeminu. Pečlivě je prohlédněte, zda nemají nějaké škůdce, jako jsou například mšice.

Projděte si zahradu, ujistěte se, zda nejsou někde poškozené ploty, okapy, jestli mají ptáčci dostatek dobrot v krmítkách. Můžete si vyrobit v dílně nové vyvýšené květináče, či zajímavé dekorace do zahrady, na to během plné sezóny nebývá čas. A ta je blíže, než by se mohlo zdát.

Článek Zahrada v předjaří, je něco, co již můžete dělat v únoru? byl publikován 24. února 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...