Co by nemělo chybět v ložnici pro páry?

Sponzorované odkazy:

Co by nemělo chybět v ložnici pro páry?

Ložnice má ve vašem domě zvláštní místo, slouží jako útočiště, kde si odpočinete, milujete se s partnerem a v neposlední řadě má dobře zařízená ložnice významný vliv na váš kvalitní spánek. Navrhování ložnice pro páry zahrnuje vytvoření pohodlného a relaxačního prostoru, který odráží vaši jedinečnou identitu vás dvou jako páru. I když neexistuje žádný univerzální návod, jak vytvořit příjemnou atmosféru v ložnici, když si přečtete náš článek, určitě se vám bude lépe usínat.

Naplánujte si uspořádání ložnice

Než začnete bezhlavě nakupovat nábytek do ložnice, pečlivě si vybavení naplánujte. Kam budete dávat postel? Máte dost místa na klasické noční stolky, anebo budete muset improvizovat? Máte šatnu, či budete muset do ložnice vměstnat šatní skříň. Změřte si, jestli při umístění postele k oknu, bude pohodlné jeho otvírání. Naplánujte ložnici do posledního kousku koberečku. I to, kam dáte náladové lampičky. Zapište si rozměry pokoje, rozhodněte, jakou podlahu budete v ložnici mít. Chcete tam koberec, anebo zvolíte vinyl, anebo plovoucí podlahu a přednost dáte spíše dekorativnímu kusovému koberečku?

Podle Feng-šuej může špatně zařízená ložnice mít dokonce prsty v tom, že váš vztah nebude fungovat. Například by postel neměla být přímo naproti dveřím, postel by neměla na jedné straně být přiražena ke stěně, oba partneři by měli mít stejný prostor, stejný noční stolek a také by se mělo k posteli z obou stran snadno projít. Nad postelí by neměly být přidělané poličky.

Nezapomeňte na to, že ložnici budete sdílet s partnerem, a tak by její vybavení mělo vyhovovat oběma. Z praktické i designové stránky. Nekupujte si růžové povlečení, víte-li, že váš partner růžovou nemůže vystát. Barvu výmalby, nábytku i povlečení vyberte společně, měl by vzniknout rozumný kompromis.

Velice často je k vidění, že do ložnice si lidé stěhují ne příliš vzhledný nábytek z ostatních místností – přeci jen obvykle k vám návštěvy do ložnice nechodí. To je však chyba, poškrábaný a nevzhledný nábytek prostě nedokáže vytvořit harmonický prostor.

Než se vydáte na nákupy, společně s partnerem se dohodněte, kolik financí jste ochotni do předělání ložnice investovat. Nezapomeňte, že značnou část rozpočtu vám ukousne pořízení kvalitní ortopedické matrace. Výběr správné matrace je nejdůležitějším úkonem, pokud se chcete ráno budit odpočatí a dostatečně vyspalí. Jedině tak se budete večer do ložnice těšit. Nikdo nechce matraci, na které se bude večer při usínání neustále vrtět a hledat správnou polohu pro usnutí.

Článek Co by nemělo chybět v ložnici pro páry? byl publikován 18. listopadu 2023 v 07.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...