Jak zařídit pokoj pro puberťáka, bojujete-li s nedostatkem místa?

Sponzorované odkazy:

Jak zařídit pokoj pro puberťáka, bojujete-li s nedostatkem místa?

Bydlení s téměř dospělým potomkem je někdy jako procházka po minovém poli. Díky tomu, že teenagery ovládají hormony, jejich nálada se nemění pouze ze dne na den, ale kolikrát i z minuty na minutu. Nejlepším řešením je, když má pubertální dítko místo, kam si může zalézt v případě, má-li špatnou náladu.

Někdy se to snadněji řekne, než udělá. Bojujete-li ve vašem bytě s nedostatkem místa a máte navíc několik dětí, může být složité byt uzpůsobit tak, aby měl puberťák svůj pokoj. Když nemůžete provádět stavební úpravy – například bydlíte-li v nájmu, celá situace může být ještě těžší.

Vyberte spolu styl pokoje

Ale nebojte i ten nejmenší prostor je možné proměnit v úžasné útočiště, které bude vaše dospívající dítko milovat. I když pokoj nebude příliš velký, může odrážet jeho osobnost a styl. Před nákupem zařízení si s teenagerem promluvte, jak by si svůj pokoj představoval. Spíše klasický styl, retro, načančaná postel, anebo street styl?

Do malého pokoje vyberte nábytek, který dokáže splnit více funkcí. Rozkládací křeslo pro návštěvu, taburet s úložným prostorem, úložné boxy pod postel, stůl se spoustou šuplíků, skříň s posuvnými dveřmi apod.

Pozor na barvy

Na malém prostoru působí výrazné barvy velice rušivě, tak s barvami opatrně. Jinak by pokoj působil ještě více přeplněně. Barvy dodejte spíše dekorativními polštářky, případně obrazy, či plakáty.

Spoustu místa dokáže ušetřit i kvalitní vyvýšená postel, pod kterou půjde umístit psací stůl. Pracovní židli zvolte na kolečkách, aby se s ní dalo snadno manipulovat, nezapomeňte ji vybrat podle výšky vašeho studenta.

Jelikož dospívající rychle rostou, dbejte na to, abyste vybrali kvalitní ortopedickou matraci, která poskytne jejich páteři dostatečnou oporu.

Článek Jak zařídit pokoj pro puberťáka, bojujete-li s nedostatkem místa? byl publikován 25. listopadu 2023 v 11.00 v rubrice Byt. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...