Renovace starého nábytku už je zase v módě

Sponzorované odkazy:

Renovace starého nábytku už je zase v módě

Předešlá generace měla velmi málo možností, jak mít doma originální nábytek. Na sektorový nábytek do kuchyní a obývacích pokojů bylo třeba čekat v pořadnících a všichni měli doma to samé. Pokud měl někdo to štěstí, že zdědil nějaký domek po babičce, kde se nacházely kousky z První republiky, raději si předělal ty, aby měl doma originální kousky.

V dnešní době nabízí obchody a internetové vyhledávače nábytku tisíce kousků, ale překvapivě je si stále hodně domovů podobná jako vejce vejci. Navíc moderní kousky nábytku, které si doma povětšinou smontujete sami, nevydrží ani jedno stěhování. Kvalitní kousky nábytku z masivního dřeva jsou většinou na hony vzdálené finančním možnostem průměrné domácnosti a nechat si vyrobit nábytek na míru od truhláře, stojí díky vysokým cenám materiálu také hodně peněz.

Co s tím?

Pakliže chcete mít doma opravdu originální kousky, zkuste obejít blešáky, garážové výprodeje, secondhandy s nábytkem, či některá starožitnictví, anebo krámky, které nabízí „poklady z půdy“. Uvidíte, že seženete spoustu vzácných kousků, které se vyplatí předělat ke svému obrazu a věnovat mu volné nedělní odpoledne, návštěvy vám budou takový nábytek závidět a vás bude hřát jistota, že nikdo nebude mít doma podobnou komodu.

Netroufáte-li si na renovaci starého nábytku sami, snadno dohledáte firmu, která se tomu věnuje a opraví vám nábytek podle vašich představ. Máte-li však dům, dílnu a základní nářadí, stačí si třeba na YouTube najít návody, jak na to. I na Pinterestu je spousta tipů na to, jak ze starého nábytku udělat krásné nové a originální kousky. Fantazii se meze nekladou a uvidíte, že až předěláte dva tři kousky, už bude z restaurování nábytku váš nový koníček.

Renovace starého nábytku má výhodu nejen v tom, že budete mít doma jedinečné kousky. Pomáhá také přírodě, je ekologické a šetří přírodní zdroje. Navíc má každý jeden starobylý kousek svou vlastní minulost a příběh.

Článek Renovace starého nábytku už je zase v módě byl publikován 19. září 2023 v 07.00 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...