Na zahradu nezapomínejte ani v zimě

Sponzorované odkazy:

Na zahradu nezapomínejte ani v zimě

I když máme vánoční svátky a většina z nás má dovolenou, měli bychom i nyní v zimě zkontrolovat zahradu a kdy jindy to udělat, než v době volna. Až vás bude nudit přejídání se cukrovím, vydejte se na procházku na svou zahrádku. Na čerstvém vzduchu se vám udělá lépe, navíc si zahradu zkontrolujete.

Zjistěte případné škody

Zima láká na naši zahradu i srnky a zajíce, které ve snaze si najít něco k jídlu, navštíví i místa, kde se bojí. Prohlédněte stromky a keře, jestli nejsou okousané, čtete-li naše rady pravidelně, nemusíte se bát, protože jste je jistě na zimu připravili.

Trvalky v zimě trpí

Pohledově také zkontrolujte, zda chvojí, či textilie, kterými jste zakryli záhonky, nejsou posunuté, či poškozené, aby vám trvalky nepomrzly.

Odstraňte nánosy sněhu

Ze stříšek kůlny, garáže a přístěnků omeťte sníh, aby se pod jeho nánosem nepoškodily. Vyházejte si cestičky, posypejte je kamínky, abyste zabránili úrazu.

Bezpečnost především

Pokud jste na svou zahradu umístili vánoční světelnou dekoraci, raději se každý den ujistěte, zda není kabeláž poškozená, poučte své děti, že dokud je zapnutá, nemají na ni sahat. Pro jistotu.

Chraňte svou zahradu před krádežemi

Raději se ujistěte, že dveře od kůlen a zahradních přístřešků nejsou poškozeny, jak víte, nenechavých lapků je před Vánoci všude kolem dost.

Myslete také na zvířata

Nezapomeňte dosypat ptáčkům do krmítka dobrůtky, máte-li v blízkosti les, připravte něco na zub i veverkám, určitě to během chladných dní ocení.

Užijte si na zahradě také zábavu

Zapomenout nesmíte ani na zábavu, vždyť co by to bylo za zimní zahradu, kdyby ji nestrážil povedený sněhulák? O vánočních prázdninách budete všichni doma a bude třeba děti zabavit, tak si jedno odpoledne vymezte na stavbu toho nejkrásnějšího sněhuláka v okolí. Kolemjdoucí vám ho jistě budou závidět.

Článek Na zahradu nezapomínejte ani v zimě byl publikován 24. prosince 2022 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...