Letošní trendy v oblasti vánočních dekorací

Sponzorované odkazy:

Letošní trendy v oblasti vánočních dekorací

V oblasti módy a interiérového designu se neustále mění trendy, není tomu jinak ani u vánočních ozdob a dekorací. Jaké jsou letos ozdoby na stromeček, které jsou absolutně in?

Dříve než začnete zdobit vánoční stromeček, nanoste si na jedno místo krabičky s vánočními ozdobami, které již vlastníte. Je zbytečné dokupovat nové ozdoby, pokud máte dostatečnou zásobu, zejména v tomto období, kdy je třeba šetřit každou korunu. Rovnou si i zkontrolujte, zda máte dostatek balicích papírů, mašlí, stuh a izolepu, abyste mohli dárky zabalit.

Vánoční stromky

Pokud nekupujte živý vánoční stromeček, ale umělý, letos si dejte při výběru záležet a zvolte bílý vánoční stromeček, nebo takový, který vypadá jako zasněžený.

Vintage vánoční dekorace

Máte slaměné dekorace a staré ozdoby po babičce? Tento rok je ten správný čas je vytáhnout z půdy. I klasické zdobení jablíčky, ořechy, perníčky má letos zelenou.

I sváteční dekorace – větvičky do vázy, či adventní věnce, by letos měly být z přírodních materiálů. A proč ostatně ne? Nejen, že hezky provoní byt, ale jsou i ohleduplné k životnímu prostředí, protože se snadno dají recyklovat.

Upečte si Vánoce

Vánoční dekorace si můžete snadno i upéct. Stromeček si ozdobíte i cukrovím, či perníčky, chcete-li, aby vám „zdánlivě jedlé“ ozdoby vydržely dlouho, můžete zvolit Vizovické pečivo. Není určeno k jídlu, toto těsto se vyrábí z půl litru bílé hladké mouky a dvou decilitrů studené vody. Potom se už musí těsto dobře propra¬covat, dokud není pěkně hladké a tvárné. Za pomocí rukou, nože, nůžek a dalších běžných domácích pomůcek se tvaruje nejčastěji do tvarů zvířátek.

Letos si tedy oslavte Vánoce inspirované našimi předky, v klasickém selském stylu. Alespoň děti poučíte o starých tradicích.

Článek Letošní trendy v oblasti vánočních dekorací byl publikován 6. prosince 2022 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...