Připravte dům na jaro! Co vše je třeba udělat po zimě?

Připravte dům na jaro! Co vše je třeba udělat po zimě?

Jaro už rychle přichází a s tím se pojí i příprava domu, řekněme „odzimování“ a jarní údržba. V tomto článku se podíváme na různé činnosti a tipy, které vám pomohou dům na jaro připravit tak, aby bylo vše funkční a abyste se v domě cítili dobře.

6 základních tipů pro jarní údržbu domu

Pojďme se podívat na konkrétní body, které vás mohou „odzimováním" domu provázet:

  • Prohlédněte dům zvnějšku. Důkladně si dům prohlédněte. Mráz mohl poškodit třeba omítku, obložení nebo schody před domem.
  • Umyjte okna a dveře. Po zimě je příjemné umýt okna i vchodové dveře, prodlouží to jejich životnost a zároveň se budete na svět dívat přes čisté sklo.
  • Ukliďte terasu a připravte venkovní posezení. Po zimě je určitě potřeba uklidit terasu, připravit stůl, židle a další prvky k venkovnímu posezení hlavně tam, kde svítí přes den slunce.
  • Zkontrolujte stínící techniku. Po zimě se vyplatí zkontrolovat funkčnost stínící techniky, je fajn ji i očistit, případně můžete i nachystat markýzu, kterou jste měli přes zimu schovanou.
  • Zkontrolujte půdu a sklep. Na půdě je nutné zkontrolovat, jestli do domu přes střechu nezatéká nebo jestli se tam neusadily třeba kuny. Ve sklepě se pak hlavně podívejte, jestli se někde netvoří plíseň.

To vše zvládnete sami, ale jsou zde i činnosti, které je lepší přenechat odborníkům. Mezi ně patří například kontrola komínu, kontrola elektromotoru u garážových vrat, prohlídka plynového kotle a topení aj.

Na začátku jara máme všichni většinou speciální dávku jarní energie, tak jestli chcete, věnujte její část do přípravy domu na jaro.

Článek Připravte dům na jaro! Co vše je třeba udělat po zimě? byl publikován 30. března 2022 v 21.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...