Neodbornou péčí si můžete trávník velmi poškodit

Sponzorované odkazy:

Neodbornou péčí si můžete trávník velmi poškodit

Kdo by nechtěl mít krásnou zelenou trávu, způsobně zastřiženou, bez zbytečného plevele a měkoučkou, že přímo láká k poležení? Existuje však spousta způsobů, kterými si při neopatrné údržbě vaší zelené chlouby trávník prostě zničíte.

O trávník musíte pečovatO trávník musíte pečovat

V přírodě tráva tak nějak ani nemá na výběr, dostává vláhu pokaždé, když prší a trpí suchem, když se naopak dlouho na nebi neukázal ani mráček. Spousta majitelů pozemků však ve snaze mít nejhustší a nejpěknější trávník široko daleko, často zalévá až příliš horlivě a zbytečně často. Ani v extrémních letních vedrech není dobré trávník zalévat každý den – a určitě ne ve dne. Přílišné každodenní zalévání může poškodit kořenový systém. Nejlepší je trávník zalévat v časných ranních hodinách, abyste mohli co nejlépe využít vodu, a nechejte trávník během dne proschnout.

Nemusíte trávník zkracovat přílišNemusíte trávník zkracovat příliš

Příliš horliví nebuďte ani při prohánění po trávníku se sekačkou. Klidně sekejte trávník méně často, zkracujete-li jej totiž na moc malou výšku, bude místo fotosyntézy čerpat živiny pomocí kořenového systému a časem nebude vůbec pěkný. V letních vedrech také dříve zežloutne a uschne, pokud je příliš nízký.

Trávní, jako všechny rostliny, potřebuje také přihnojení a výživu. Nepřehánějte to a trávník přihnojte na jaře a na podzim a musí to stačit. Sázejte nový trávník s ohledem na vaši půdu a také to, zda je ve stínu, či na slunci.

Nevzhledné skvrny může způsobit moč domácích mazlíčkůNevzhledné skvrny může způsobit moč domácích mazlíčků

Máte-li pejska, naučte ho vykonávat potřebu na nějaké místo v rohu zahrady. Psi mají agresivní moč, která způsobí nevzhledné hnědé a suché skvrny na vašem jinak dokonalém trávníku. Taková psí toaleta může být také zajímavým projektem na výrobu, můžete si s tímto nápadem skvěle pohrát, vaši hosté budou jistě překvapeni, na co vše nemyslíte.

Článek Neodbornou péčí si můžete trávník velmi poškodit byl publikován 17. května 2022 v 08.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...