Velké nápady pro malý obývací pokoj

Sponzorované odkazy:

Velké nápady pro malý obývací pokoj

Obývací pokoj je srdcem naší domácnosti. Má spoustu funkcí – od vítání návštěv, přes domácí kino, po útočiště pro odpolední spánek. V obývacím pokoji je ideální mít dostatek prostoru pro aktivity všech členů rodiny a i pro případné návštěvy.

I na malém prostoru můžete mít příjemný obývací pokojI na malém prostoru můžete mít příjemný obývací pokoj

Ne všichni mají to štěstí, že mají obývací pokoj opravdu velký. Ale i na malém prostoru můžete vytvořit velmi funkční obývací pokoj. Stačí mít cit pro výběr barev a správného subtilnějšího nábytku. Jen je třeba u zařizování menšího pokoje být více kreativní a více přemýšlet.

Skříňky nemusíte mít pouze na zemi, kde budou zabírat drahocenné místo, ale můžete zvolit závěsné moduly, do kterých umístíte oblíbené knihy a dekorace. Televizní stolek volte menší, užší anebo si televizor zavěste také na zeď.

Nebojte se stavět nábytek do prostoruNebojte se stavět nábytek do prostoru

Sedací soupravu do U určitě nepořizujte. Raději zvolte dva užší dvousedáky, nejlépe takové, které vám poskytnou úložný prostor na plédy a polštáře. Opticky vypadají vzdušnější pohovky na nožičkách.

V omezeném prostoru se vyvarujte stavění nábytku podél stěn, sice se to samo nabízí, ale působí to sterilně. Ani v malém pokoji se musíte bát zastavět nábytek do prostoru. Působí to plastičtěji a přirozeněji.

Nestavte nábytek ke zdiNestavte nábytek ke zdi

Místo křesel pro návštěvy si raději pořiďte taburety, které schováte vedle sedací soupravy, či je zasunete pod konferenční stolek, když budete doma sami. I konferenční stolek můžete mít stohovatelný. Prodávají se nejrůznější sestavy dvou, tří stolků, které se hodí pro případ nečekané návštěvy.

Při nákupu nábytku do malého obývacího pokoje šetřete na velikosti, ale ne na detailech. Vybírejte světlé a vzdušné tóny, zajímavě dekorované kousky s originálním designem, jež vám pomohou i na malém prostoru vytvořit atmosféru.

Volte originální kousky nábytkuVolte originální kousky nábytku

Nezapomínejte ani na dostatečné osvětlení, to dokáže jasně definovat prostor. Kromě centrálního osvětlení, které by nemělo být příliš oslňující, si pořiďte stojací lampu a bodové lampičky.

Na malém prostoru se vyvarujte příliš velkého množství dekorací. Působí to v menší místnosti spíše jako nepořádek.

Vyhrát si můžete i se strukturou – chlupaté a sametové polštářky, pletené plédy, krásný plyšový kusový koberec dokáží vašemu maličkému obýváku dodat další rozměr.

Článek Velké nápady pro malý obývací pokoj byl publikován 2. dubna 2022 v 08.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...