Na podzim se ze zahrady přesuneme domů. Jak připravit vaši domácnost na podzimní období?

Sponzorované odkazy:

Na podzim se ze zahrady přesuneme domů. Jak připravit vaši domácnost na podzimní období?

S prvním poletujícím listem pomalu, ale jistě začneme zazimovat naši zahradu a je čas uklidit zahradní nábytek. Nyní budeme půl roku trávit více času v domácnosti, zahradní kuchyně bude zet prázdnotou a my se zachumláme do deky u televize. Dříve, než začne pršet a foukat, bychom měli naši domácnost připravit na naši přítomnost. Jak na to?

PodzimPodzim

Sledujte módní trendy

Pokud jste se rozhodli, že letošní podzim věnujete renovaci vašeho domova, je nejvyšší čas sledovat predikce bytových designérů a zjistit, co je letos na podzim in. U posledního sekání trávníku tak můžete vymyslet, jak si to doma přestavíte.

TroubaTrouba

Vyčistěte troubu

Čištění trouby není zrovna oblíbená domácí práce, ale určitě je dobré ji v této roční době důkladně vyčistit, protože začneme místo grilování zase vařit a péct doma. Existuje spousta babských rad, jak si tuto činnost usnadnit, ale nějaký kvalitní čisticí prostředek se bude hodit také.

Dům důkladně ukliďte

Nejčastěji gruntujeme před příchodem vánočních a velikonočních svátků, ale zevrubně uklidit byste si měli i na podzim. Děti přinesou ze školy spoustu knih a sešitů, oblečení jim bude malé, je třeba jej protřídit, aby měly kam dávat nové hadříky, které jste jim koupili do školy. Umyjte okna, vyřaďte poškozené a malé boty, otřete prach, vyčistěte sedací soupravu a důkladně vysajte a setřete.

KrbKrb

Krb

Přitápíte si na podzim krbem? Nechte zkontrolovat komín, vyčistěte krb, popřípadě odstraňte saze. Zkontrolujte náčiní ke krbu. Skvrny od sazí na obložení krbu nejsnadněji vyčistíte pomocí jedlé sody a teplé vody.

Pozvěte podzim k sobě domů

Na procházce posbírejte podzimní dekorace, provoňte svůj příbytek nějakou příjemnou podzimní vůní. Velmi oblíbený je jablečník, který je zajímavou alternativou k aromalampě. Navíc – jablka k podzimu prostě patří. Máte na zahrádce květiny? Usušte je a vyrobte si potpouri. Další vůně, jež ladí s podzimem je skořice, vanilka, šípek, borovice.

Podzimní dekoracePodzimní dekorace

Ukliďte si ve skříních

Oblečení jsme již zmiňovali. Máme na mysli všechny spíže, kuchyňská zákoutí, skříňky, kde schováváte potraviny. Prošlé potraviny vyhoďte, pokud při úklidu zjistíte, že vám něco chybí, průběžně si pište chybějící suroviny na nákupní seznam.

SvíčkySvíčky

Svíčky

Všimli jste si, že se velmi dlouho drží oblíbený hygge styl? Skandinávci si umí zařídit světlo v domě, i když příliš slunečných dní nemají. Milují totiž nejrůznější světelné řetězy a svíčky. Je jen na vás, zda zvolíte klasické, či aromatické. Měkké a hřejivé světlo svíček navodí romantickou atmosféru a zažene podzimní depresi.

Přikrývky a přehozyPřikrývky a přehozy

Zateplete vaše místnosti

Je čas vyndat přehozy, přikrývky, měkoučké deky a chlupaté polštářky, ať se máte do čeho během chladných večerů zachumlat. Máte okoukané dekorativní polštářky? Nemusíte je hned vyhazovat, stačí jim pořídit nový povlak. Levně je seženete například v Jysku, Pepcu, Kiku, zajímavé ornamenty má často i Ikea. Chcete se zabavit? Zkuste si povlaky na polštářky ušít sami. Budete mít jistotu, že máte doma originál.

Článek Na podzim se ze zahrady přesuneme domů. Jak připravit vaši domácnost na podzimní období? byl publikován 25. září 2021 v 10.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...