Jak rozdělit místnosti v domě?

Sponzorované odkazy:

Jak rozdělit místnosti v domě?

Ne každý z nás má tu možnost nechat si postavit dům, či byt s optimálním uspořádáním místností tak, aby vyhovoval potřebám naší rodiny. Nastěhovali jste se do nového bytu, či máte nový přírůstek do rodiny a hodila by se vám místnost navíc, ale nechcete investovat do stavebních úprav? Máme pro vás pár tipů na to, jak bez výraznějších investic rozdělit místnost.

ParavánParaván

Optické rozdělení místnosti

Pokud chcete mít trošku soukromí, ale netrváte na dokonalém zastínění, zvolte provázkové závěsy, či záclony, jejich barvu volte dle vašeho interiéru. Můžete je přidělat pomocí stropní konzole, bude to nenápadné, ale efektivní řešení. Skvěle tak oddělíte v obývacím pokoji užitnou část od té na spaní.

Nechte si poradit od odborníkaNechte si poradit od odborníka

Dětský pokoj

Máte malé chlapce, ale už chtějí své soukromí? Udělejte jim autíčkový pokoj. Jako rozdělovače vám poslouží autentické repliky dopravních značek, jež mohou být i zajímavou dekorací na stěny. Značky můžete pořídit na internetu, nebo je může šikovný tatínek vyrobit.

Pro milovníky hudby

Máte sbírku starých vinylových desek, ale už je nemáte kde přehrávat? Vyrobte si z nich zajímavý oddělovač místností. Zavěste je jako závěs plný vzpomínek na mládí, nějaké pěkné desky zarámujte, na stěny můžete nalepit samolepky na stěnu v podobě not a originální trucovna pro milovníka hudby je na světě!

Vsaďte na příroduVsaďte na přírodu

Myslete zeleně

Máte doma dostatek pokojových rostlin? Pořiďte si vysoký stojan na květiny, či vymezte prostor regálovým systémem a umístěte do nich květiny. Listy pokojových květin vám doma nejen vyčistí vzduch, ale zajistí i intimitu a soukromí.

Regály a police

Když už jsme zmínili regálové a policové systémy, určitě se kromě květinové stěny dá přepažit místnost i originální knihovničkou.

Nechte si vyrobit předěl na míruNechte si vyrobit předěl na míru

Závěsy

Pokud chcete přeci jen více soukromí, použijte neprůhledné závěsy, zavěšené na stropní kolejnice. Přes den je můžete mít roztažené, můžete je ozdobit nějakou zajímavou dekorací na závěsy. Závěsy dokáží utlumit i pár decibelů. Výhoda pro páry, které spí v obývacím pokoji. Jeden si jde lehnout a druhý se může v klidu koukat na televizi, aniž by světlo a hluk z televizoru bránilo usínání.

Dřevěný předělDřevěný předěl

Paravány

Jistě jste čekali, že ve výčtu jednoduchých děličů místnosti nebudou chybět paravány a japonské stěny. Pokud zvolíte citlivě design paravánu, aby designově dokresloval vaši místnost, bude vypadat skvěle a zároveň bude sloužit jako zajímavá dekorace.

Článek Jak rozdělit místnosti v domě? byl publikován 24. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...