Nejnudnější činnost v domácnosti? Párování ponožek!

Sponzorované odkazy:

Nejnudnější činnost v domácnosti? Párování ponožek!

Nic není tak otravné jako třídění ponožek pro celou rodinu. Nikdy nekončící práce, kterou nám ztěžují Ponožkožrouti a Lichožrouti. Ať už věříte pohádce, anebo máte podezření, že vám vaše ponožky baští pračka, jedno je jisté. Ve všech domácnostech napříč světem existuje držák, pytlík, taška, či speciální šuplík a krabice na liché ponožky. Až jednou někdo vynalezne Perpetuum mobile, určitě to bude člověk, který vyřešil potíže s věčně ztracenými ponožkami.

PonožkyPonožky

Ale co s tím?

Víte, že na třídění ponožek existuje aplikace? Ale musíte si zakoupit celkem drahé ponožky s čipem, ty pak neroztříděné vyfotíte a aplikace vám poradí, které z ponožek patří k sobě. Umí roztřídit i různě seprané ponožky původní černé barvy. To ocení zejména pánové, kteří si nejčastěji kupují černé ponožky, nejlépe ve stejném stylu, aby jim vždy seděly do páru. To bohužel nefunguje, než projdou ponožky procesem praní, sušení a spárování, velmi často se stane, že se pár rozdělí a některé z ponožek častějším praním zesvětlají.

Vychytávka na třídění ponožekVychytávka na třídění ponožek

Co s tím?

Na technologie bychom nesázeli. Je důležité sledovat, abyste prali ponožky z jednoho páru v jedné pračce. Věšte je na sušáku vedle sebe, ušetří vám to čas při sklízení prádla. Existují nejrůznější vychytávky, které pomohou spárovat ponožky již před praním. Existují na to speciální klipy, knoflíčky, sponky a také speciální provázkové sady. Nevýhodou je, že jich v běžné rodině potřebujete hodně, a nestojí zrovna málo peněz.

Legenda praví, že pokud máte vrchem plněnou pračku, ponožky se ztrácí méně, to bohužel nemáme vyzkoušeno a ani při opravě pračky jsme žádné ztracené nenašli.

Jak ponožky třídit?

Pokud nechcete spoléhat na vychytávky v podobě klipů, roztřiďte ponožky. Podle majitele, poté na bílé, černé a barevné a až potom se dejte do hledání. Když budete postupovat systematicky, budete mít ponožky spárované rychleji, než způsobem, kdy z kupy vytáhnete jednu nahodilou ponožku a budete jí hledat „kamarádku“.

Kam dát ponožky?Kam dát ponožky?

Nespárované ponožky

Můžete vkládat do sáčku, do speciálního boxu, nebo si můžete vytvořit zajímavou dekoraci, která bude ozdobou vaší prádelny, popřípadě ponožky. Navíc budete mít neroztříděné ponožky na očích. Takže když někde v bytě najdete druhou, budete přesně vědět, kde má své dvojče.

PonožkyPonožky

Řešení pro lenošivé

Chcete-li si usnadnit práci, nakupte si na volnočasové aktivity ponožky, které se ani nepárují a je tak jedno, které si dnes oblečete. Bohužel jsou většinou obrázkové a velmi výrazné, a tak se příliš nehodí do zaměstnání, kde dbají na přísný dress code.

Třídění ponožekTřídění ponožek

A co vy? Jak řešíte problém s věčně ztracenými ponožkami? Máte nějakou vychytávku?

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Nejnudnější činnost v domácnosti? Párování ponožek! byl publikován 29. června 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...