Jak na malý obývací pokoj, aby nepůsobil jako přeplněná nora?

Sponzorované odkazy:

 Jak na malý obývací pokoj, aby nepůsobil jako přeplněná nora?

Díky tomu, že rostou ceny nemovitostí raketovým tempem, spousta z nás bydlí na menším prostoru. Celkem často na obývací pokoj nezbyde tolik čtverečných metrů, kolik by naše rodina potřebovala. Pokud hledáte nápady pro malé obývací pokoje, inspirujte se v našem článku, který vám přináší pár tipů na to, jak i malý obývací pokoj zařídit vkusně a útulně.

Do malé místnosti volte menší nábytekDo malé místnosti volte menší nábytek

Barvy

Důležitým prvkem, který ovlivňuje vzhled místnosti, jsou barvy. Do malého pokoje volte jemné, pastelové odstíny, místnost bude působit útulně, teple a příjemně.

Plánujte

Dbejte na důkladné zaměření místnosti, pořízení nábytku promyšleně plánujte, existuje spousta multifunkčních kousků, které mají i úložné prostory, a to se vám v malém obývacím pokoji bude hodit.

Opatrně s dekoracemiOpatrně s dekoracemi

Zrcadla

Nebojte se v obývacím pokoji zrcadel, dokáží opticky zvětšit místnost. Stejně tak výběr závěsů a záclon vám pomůže opticky přičarovat pár decimetrů navíc.

Nábytek na míru

Má váš obývací pokoj neobvyklý tvar, či výklenky? Nebojte se investovat do nábytku na míru. Není o tolik dražší, a toto řešení vyřeší vaše potíže s nedostatkem místa. Nemáte-li pokoj pro hosty, zakupte rozkládací sedací soupravu, která má i prostor pro lůžkoviny a polštáře.

Nábytek na nožičkách

Vysoký subtilní nábytek na nožičkách bude to pravé. Působí štíhlejším dojmem, navíc nábytek na nožičkách dodává prostoru pocit vzdušnosti a jako bonus je tento retro styl nyní velmi módní.

Využijte zdi

Televizor připevněte na zeď, nebojte se poliček, ani osvětlení přidělaného na zeď. Stojací lampy jsou sice efektní, ale zabírají místnost. Knihovnu také můžete zvolit horizontální, zavěšenou za zeď.

Nepřehánějte to s dekoracemi

Spousta dekorací na jednom místě může působit jako nepořádek, obzvláště na malém prostoru. Dodejte obývacímu prostor šmrnc zdobnou tapetou se zajímavým dekorem, zavěste jedno dvě velmi zajímavá umělecká díla, či vystavte jednu dvě sošky.

PoštářkyPoštářky

Pohrajte si s texturami

Textury na dekorativních polštářcích, chlupatém kusovém koberci, či plédech, vám pomohou dodat místnosti další rozměr. Koberce s vysokým chlupem jsou velmi moderní a navíc lákají k odpočinku. Chlupaťoučké polštářky, či pletené plédy nabízí objetí a navozují pocit pohodlí a klidu.

Článek Jak na malý obývací pokoj, aby nepůsobil jako přeplněná nora? byl publikován 16. února 2021 v 09.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...