Pořádáte silvestrovskou party?

Sponzorované odkazy:

Pořádáte silvestrovskou party?

Jaký je váš plán na letošní Silvestr? Strávit noc v restauraci nebo klubu asi nebude možné, a proto již spousta z nás plánuje oslavit poslední den v roce v okruhu své rodiny a přátel při domácí silvestrovské party. Padla volba na pořadatele na vás? Přemýšlíte nad tím, jak svůj dům vyzdobit a co všechno máte připravit, aby vaše party byla dokonalá?

Víte, co doma vše připravit, aby byla vaše party dokonalá?Víte, co doma vše připravit, aby byla vaše party dokonalá?

Bar

Pokud nemáte zřízen ve vašem domě či bytě bar, připravte si ho. Pro improvizovaný bar vám bude stačit servírovací stolek, komoda, či odkládací a konferenční stolky. Snažte se je umístit do jednoho místa tak, aby se všichni, kteří se budou chtít obsloužit, měli vše při ruce. Klasická silvestrovská bowle by měla mít kolem sebe dostatek skleniček (popř. kelímků), naběračku, nezapomeňte na ubrousky, kdyby se někdo při nalévání pokapal. Důležité je, abyste nezapomněli připravit dostatek ledu na party.

Nezapomeňte na dostatek leduNezapomeňte na dostatek ledu

Jídlo

Stejně tak, jak shromáždíte všechen alkohol do jednoho místa, nezapomeňte ani na menší bufet, kde se budou moci hosté obsloužit sami. Chlebíčky, jednohubky, slané rolády, popřípadě pochutiny jako jsou chipsy, oříšky a tyčinky. Ušetříte si práci a nebudete muset vstávat pokaždé, když některému z hostů bude něco chybět.

Volte občerstvení formou bufetuVolte občerstvení formou bufetu

Úklid

Před oslavou pořádně ukliďte, do koupelny dejte dostatek ručníků, desinfekci na ruce, aby se hosté mohli řádně vydesinfikovat, abyste předešli tomu, že některý z hostů k vám domů donese koronavirus. Také se zamyslete nad tím, jak si usnadnit úklid po party. Budou-li někteří hosté chodit kouřit na zahradu,či terasu, připravte jim tam popelník. Po domě rozmístěte odpadkové koše navíc. Zvažte použití jednorázového nádobí a příborů, ať druhý den nezahltíte myčku. Jestliže někteří z hostů budou u vás přespávat, nezapomeňte již před oslavou připravit pokoj pro hosty a peřiny a polštáře.

Navoďte atmosféru

Na Silvestra musí vše třpytit, žářit a blikat. Ozdobte váš dům světýlky, svíčkami a třpytivými dekoracemi. Od věci nebudou ozdoby na stěny, řetězy, girlandy, ani zábavné kloboučky a brýle pro hosty. Kupte balónky, vyrobte pompomy, pověste světelné řetězy. Řetězová světýlka jsou extrémně univerzální. Můžete jimi ozdobit okna, dveře, stěny nebo zrcadla. Vytvořte pro párty kouzelnou atmosféru. Mohou dokonce sloužit jako akcentní osvětlení.

Zábava

Připravte hostům zábavu – deskové hry, twister, karty, kostky, popřípadě nějakou komedii a spoustu dobré muziky. Žádná party není bez podkreslující hudby dokonalá. Na půlnoc si připravte ohňostroj, avšak dbejte na bezpečnostní předpisy, abyste netrávili první den nového roku na pohotovosti.

Článek Pořádáte silvestrovskou party? byl publikován 19. prosince 2020 v 00.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...