Jak zařídit ložnici snů?

Jak zařídit ložnici snů?

Každý z nás má o ložnici snů jinou a zcela jedinečnou představu. Někdo má konkrétní představu o její barvě, jiný o vybavení. Nejdůležitější by pro všechny mělo být skvělé lůžko, ze kterého ráno vždy vstanete svěží.

Do ložnice se hodí i vhodná paleta příjemných barev. Pokud máte rádi minimalismus nebo monochromatickou ložnici, zkuste míchání vzorů a textur. V případě, že upřednostňujete více barev, zvolte bílé či krémové zdi a neutrální ložní prádlo. Zvolit můžete damašek, satén, bavlnu i len, oblíbené je i krepové povlečení.

Jednobarevné není fádní

Pokud chcete svěží ložnici, držte se monochromatického vzhledu. Můžete zde uplatnit texturu, netradiční vrstvení prvků a ladění vzájemně kombinovatelných odstínů. Textilní doplňky hrají důležitou roli. Kupte třeba hotové závěsy, pověste je na krátkou tyč a zastrčte je za čelo postele. Velmi zajímavý efekt dodá ložnici dojem větší útulnosti.

Dvoubarevné kombinace

Zajímavou a netradiční kombinací dvou barev je modrá a šedá ložnice. Působí uklidňujícím dojmem a vzájemnou kombinací různých odstínů těchto dvou barev bude mít ložnice moderní vzhled. Doplňte ji rostlinami a dekoračními polštářky a dodejte jí tak na jemnosti. Takto vytvořený design se vám hned tak neomrzí.

Výrazné barevné kombinace

Nebojte se výrazných barev, ale dbejte na správné kombinace. Volte maximálně dvě barvy a třetí jen jako doplňkovou, kterou použijete jen na pár menších dekorací. Ložnice doplněná luxusními látkami v neutrálních barvách s různými druhy povrchových úprav bude vypadat skvěle. Chybět by neměla ani velká šatní skříň. Pomyslnou třešničku na dortu vytvoří pěkná lampa a přehoz na postel.

Vybavení a atmosféra

Barvy v ložnici mají působit uklidňujícím dojmem. Vyhněte se pestrým a křiklavým barvám, které mohou narušovat kvalitu spánku. Na atmosféru v ložnici má vliv i osvětlení. Centrální světlo doplňte stolními lampičkami, které se umisťují na noční stolek. Pokud si večer rádi čtete, vyberte si lampičku s nastavitelným bodovým osvětlením místo dekoračních lampiček s tlumeným světlem.

Článek Jak zařídit ložnici snů? byl publikován 25. listopadu 2019 v 00.30 v rubrice Nábytek. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...