Rozbitý spotřebič? Vyřeší to krátkodobá půjčka

Rozbitý spotřebič? Vyřeší to krátkodobá půjčka

Provoz domácnosti něco stojí. Majitelé rodinných domů by o tom mohli vyprávět více než vlastníci bytů, avšak i v bytě je čas od času potřeba něco opravit či nahradit. Například když přestane fungovat nějaký spotřebič, není moc na co čekat a nezbývá vám než pořídit nový. Jenže za co, když finance nejsou?

Každý člověk by měl mít jistou finanční rezervu, nicméně podle průzkumu z roku 2018 má více než třetina lidí rezervu pouze do 10 000 korun. Nová lednička či pračka přitom může stát o pár tisícovek víc. Kde je vzít?

Na jednorázové výdaje se hodí krátkodobá půjčka

Pokud vám půjčí někdo z vašich blízkých, máte vyhráno. Spousta lidí ovšem takovou možnost nemá a pak je nejvhodnější klasická krátkodobá půjčka. Dnes se takový úvěr na 30 dnů dá sehnat i zcela bez úroků a bez poplatku, takže opravdu vrátíte jenom to, co jste si půjčili. Samozřejmě v případě, že stihnete částku splatit do stanovených 30 dnů.

Všechno vyřídíte přes internet

Pro pár tisíc nemá cenu chodit do banky, čekat, než si vás proklepnou a bát se, jestli vám úvěr vůbec schválí. Většina nebankovních společností dnes nabízí půjčky online. Všechno vyřídíte během pár minut, vyplníte pár údajů a v pracovní den můžete mít peníze na svém účtu třeba už za čtvrt hodinky. Bez zdlouhavého ověřování.

Úvěru se není třeba bát

Ze všech stran se na nás valí upozornění, že půjčovat si je nezodpovědné, úvěry nás mohou přivést do dluhové pasti apod. Ono to tak ale nemusí být. Vždycky záleží na vašem přístupu. Jestli si sami zodpovědně zhodnotíte, zda jste schopní půjčku včas splatit, nemůže se nic stát. A kdyby se pak během splácení objevila nějaká nečekaná překážka, hlavně nestrkejte hlavu do písku, ozvěte se a domluvte se na odložení splátek. Připlatíte si za to, ale vyhnete se dlouhodobým problémům.

Mimochodem nákup nového spotřebiče finanční odborníci řadí k záležitostem, na něž se vyplatí půjčit. Na rozdíl třeba od dovolené nebo vánočních dárků.

Článek Rozbitý spotřebič? Vyřeší to krátkodobá půjčka byl publikován 7. července 2019 v 21.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...